Sanjkaški kup Gorskog kotara

Zima idealna za sanjkaške radosti

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

U Brod Moravicama se trud organizatora oko čišćenja staze Kozjača isplatio, jer se pozivu za sanjkaške »okršaje« odazvalo 66 natjecatelja svih uzrasta, a odlično je bilo posjećeno i delničko natjecanje



BROD MORAVICE/DELNICE Zima kakvu bi svi goranski turistički djelatnici željeli svake godine, osigurava i organizatorima Sanjkaškog kupa Gorskog kotara idealne uvjete pa se tako ove zime natjecanja za sada odvijaju u velikoj mjeri po planovima, što znači da sanjke doslovce lete sanjkaškim stazama.


Tako se u Brod Moravicama trud organizatora (TZO Brod Moravice) pri čišćenju staze Kozjača isplatio, jer se pozivu za sanjkaške »okršaje« odazvalo 66 natjecatelja.


Potporu organizatoru dale su i udruge s područja općine, i to TSK »Budućnost« i Udruga umirovljenika Brod Moravice, a sve je proteklo uz puno smijeha i zabave, kuhano vino, čak i glazbu za koju se pobrinuo DJ Basha. Uz natjecatelje iz Gorskog kotara, Sanjkaškom kupu pridružili su se i obitelj iz Čazme, te natjecatelji iz Zagreba, Rijeke i Primorja.    U kategoriji za djevojčice do 6 godina prvo mjesto osvojila je Marta Pizent iz Kupjaka, drugo Marija Brnardić iz Bosiljeva, a treće Isabela Rupe iz Skrada. U kategoriji dječaka do 6 godina pobijedio je Irenej Ferletta iz Rijeke, drugi je bio Teo Jurković, a treći Ivan Grgurić, obojica iz Skrada.   

Najbolji po kategorijama


U kategoriji djevojčica od 7 do 10 godina prvo i drugo mjesto uzele su sestre iz Brod Moravica – pobijedila je Katja Šporčić, druga je bila Rea Šporčić, a treće mjesto osvojila je Katarina Frković iz Kupjaka.




U istoj kategoriji kod dječaka pobijedio je Dominik Burić iz Vrbovskog, drugi je bio Antonio Grgurić iz Skrada, a treći Luka Šneperger iz Brod Moravica. U kategoriji djevojaka od 10 do 15 prva je Patricija Urbanc iz Delnica, drugo mjesto osvojila je Ana Frković iz Kupjaka, a treće Petra Rupe iz Skrada.


U istom uzrastu među dečkima prvo mjesto osvojio je Jakov Burić iz Vrbovskog, drugo Matija Delač iz Ravne Gore, a treće mjesto pripalo je Ediju Buriću iz Brod Moravica. U ženskoj kategoriji od 16 do 35 prvo mjesto osvojila je Petra Božić iz Vrbovskog, druga je bila Tihana Brnardić iz Bosiljeva, a treće mjesto osvojila je Sandra Sušanj iz Rijeke.


U muškoj kategoriji od 16 do 35 prvo mjesto pripalo je Robertu Delaču iz Ravne Gore, drugi je bio Elvis Todorović iz Vrbovskog, a treći Milenko Vujnović iz Vrbovskog. U kategoriji 36 plus kod žena prvo mjesto osvojila je Monika Burić iz Vrbovskog, drugo mjesto pripalo je Mirjani Rupe iz Skrada, a treće Biserki Šporčić iz Brod Moravica.


U muškoj kategoriji iznad 36 trijumfirao je Saša Burić iz Vrbovskog , drugi je bio Ratko Vičević iz Dražica, a terći Franjo Mance iz Kupjaka.   


Na brodmoravičkom natjecanju dodijeljene su i posebne nagrade – za najmlađu sudionicu nagradu je dobila domaća djevojčica Tia Šutej, najstariji sudionik, Vilko Klobučar, također je iz redova domaćina, dok su najbrojnije obitelji bile obitelj Burić iz Vrbovskog i obitelj Rupe iz Kupjaka.



Delnička utrka


Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Delnicama, gdje je TZG u suradnji s Goranskim sportskim centrom priredio još jednu atraktivnu utrku u kojoj je u kategoriji djevojčica do šest godina pobijedila Hana Vujnović, druga je Marta Pizent, a treća Marija Brnardić, dok je u uzrastu dječaka tih godišta najbrži bio Irenej Ferletta, drugo mjesto osvojio je Ivan Grgurić, a treće Marko Božić.


U uzrastu djevojčica od sedam do deset godina prva je do cilja stigla Nina Rubčić ispred Lare Štimac i Katarine Frković, dok je kod dječaka tog uzrasta najbrži bio Dominik Burić, drugi je Fran Šamec, a treći Tin Šnajdar.


U uzrastu djevojčica od jedanaeste do petnaeste godine pobijedila je Patricija Urbanc, druga je Ana Frković te treća Dvina Šnajdar, dok je kod dječaka najbrži bio Adrian Šegota, drugi je Jakov Burić, a treći Matija Delač.


Kod žena od 16 do 35 godina najuspješnija je bila Tihana Brnardić, ispred Maje Jurković i Sandre Sušanj, a kod muškaraca te dobi pobijedio je Robert Delač, drugi je Dino Pleše, a treći Elvis Todorović.


U uzrastu žena iznad 35 pobjednica delničke utrke je Monika Burić, druga je Slavica Grgurić Pajnić, a treća Silvana Skender, dok je kod muškaraca pobijedio Saša Burić, drugi je Vjeko Čop, a treći Ratko Vičević.