Predrag Kosijer ogorčen nakon otpuštanja iz HŽ-a

Zašto je baš samohrani otac morao ostati bez posla?

Marinko Krmpotić

Čovjek koji brine o 15-godišnjem sinu, a cijeli je radni vijek dugačak 32 godine proveo u Hrvatskim željeznicama, strahuje da će zbog podignutih kredita nakon posla izgubiti i kuću



MORAVICE  Nakon 32 godine radnog staža četrdesetšestogodišnji Predrag Kosijer iz Gornjih Vučinića ostao je bez posla, a tragičnost te i inače teške situacije pojačava činjenica da je riječ o samohranom ocu, čovjeku koji brine o svom petnaestogodišnjem sinu.


Da sve skupa bude još teže, Kosijer je prije nekoliko godina digao dva kredita za uređenje kuće što znači da je sada u opasnosti da nakon gubitka posla izgubi i kuću te ostane doslovce na ulici s maloljetnim djetetom!


U Hrvatskim željeznicama, poduzeću u kojem je proveo cijeli svoj dosadašnji radni vijek, Kosijer je od HŽ-a Carga u kojem kao samostalnom poduzeću radi od 2007. godine otkaz dobio 15. rujna i već je uz pomoć Sindikata zatražio sudsku zaštitu svojih prava, ali sve to ne može umanjiti ogorčenost koju osjeća zbog, po njegovom mišljenju, nelogičnog i nehumanog čina otkaza.   

“Posljednjih sam godina kao pregledač vagona radio na željezničkoj postaji Lokve i sve je bilo u redu donedavno kad se počelo najavljivati kako će sva četiri radna mjesta pregledača vagona u Lokvama biti zatvorena jer više nisu potrebna. Očekivali smo da će nas, ako se to i dogodi, prebaciti na neku drugu lokaciju, ali to se nije dogodilo već nam je uručen otkaz da bi nakon toga u Lokvama bili zaposleni novi ljudi na poslovima koje smo mi radili i koji stižu iz Rijeke pa im se sada plaćaju i dnevnice!”, kaže ogorčeni Kosijer.




Više možete pročitati u tiskanom izdanju!