Zasnježilo

Zabijelilo u Gorskom kotaru: Nakon rekordnih temperatura snijeg podsjetio da je još zima

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Noć s ponedjeljka na utorak biti vedra i osjetno hladnija, u zaleđu Rijeke uz slabe minuse dok će se u Gorskom kotaru temperatura spustiti na oko -5 °C



RIJEKA Nakon razdoblja iznadprosječno toplih temperatura, ponegdje i rekordnih, vremenske prilike u Gorskom kotaru podsjetile su nas da zima još uvijek traje. Stigla nam je promjena vremena, s kojom je preuranjeno proljeće ustupilo mjesto vremenu prikladnijem za početak ožujka, kako je to još jučer najavio Rimeteo.


Uz osjetno zahlađenje, danas je u Gorskom kotaru uz kišu, u prvom dijelu dana povremeno bilo susnježice i slabog snijega. Snijeg je ojačao u popodnevnim satima.


Hladna fronta sa sobom je donijela vjetar i osjetno zahladnjenje. Vjetar je stvarao i veće probleme u prometu od snijega.





Zbog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale je DC3 – starom cestom kroz Gorski kotar, gdje je potrebna zimska oprema.


Također zbog vjetra, Krčki most zatvoren je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a Jadranska magistrala (DC8) na dionici od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zatvorena i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila), javlja HAK.



Rimeteo najavljuje kako će noć s ponedjeljka na utorak biti vedra i osjetno hladnija, u zaleđu Rijeke uz slabe minuse dok će se u Gorskom kotaru temperatura spustiti na oko -5 °C.


U utorak će zatim uslijediti stabilizacija vremena uz slabu buru i dosta sunčanih sati. Temperatura će biti niža nego proteklih dana, uglavnom oko prosjeka, po danu će se penjati do 10 °C (u Gorskom kotaru malo iznad 0 °C, a tijekom noći hladno, slično kao i noć prije.



Ukratko, slijede nam tri dana promjenjivog i osjetno hladnijeg vremena. U srijedu slijedi nova promjena vremena, javlja Rimeteo.