Ljubimci i sport

Zabava za pse i ljude: Agility i Frizby vikend Mrkopalj

Portal Novilist.hr

Agility ima cilj da psi, savladavajući različite prepreke na stazi, pokazuju i unaprjeđuju svoju inteligenciju, vodljivost i spretnost

Agility ima cilj da psi, savladavajući različite prepreke na stazi, pokazuju i unaprjeđuju svoju inteligenciju, vodljivost i spretnost

Čovjekovi četveronožni prijatelji će se okušati u nekoliko sportskih disciplina. U subotu je u planu Kup Mrkopalj - trka za agilitaše te Nations Cup - natjecanje u disciplini dog freestyle frizby. Šesto kolo Prvenstva Hrvatske u agilityju i Nations Cup u disciplini dog freestyle frizby na programu je u nedjelju



Ovog vikenda Mrkopalj će biti domaćin manifestacije koja će okupiti pse i njihove vlasnike iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Italije, Mađarske, Slovačke, Češke, Estonije, Austrije. 


Malinois klub “Kvarner” naime organizira Agility i Frizby vikend Mrkopalj, koji će se održati u subotu i nedjelju od 9 sati ujutro do 17 sati popodne na nogometnom igralištu u Mrkoplju.


Čovjekovi četveronožni prijatelji će se okušati u nekoliko sportskih disciplina. U subotu je u planu Kup Mrkopalj – trka za agilitaše te Nations Cup – natjecanje u disciplini dog freestyle frizby.




Šesto kolo Prvenstva Hrvatske u agilityju i Nations Cup u disciplini dog freestyle frizby na programu je u nedjelju.


Što se tiče discipline agility, njen je cilj da psi, savladavajući različite prepreke na stazi, pokazuju i usavršavaju svoju inteligenciju, vodljivost i spretnost, ističe Malinois Klub “Kvarner”.


Suština agilityja je u odgojnoj i sportskoj aktivnosti koja ima svrhu poboljšati prilagodbu psa njegovom okruženju.


Ovaj sport zahtijeva dobar odnos vodiča i psa te za krajnji cilj ima njihovo savršeno razumijevanje.


U natjecanju u disciplini agility mogu sudjelovati svi psi, no neophodno je da natjecatelji imaju elementarne osnove odgoja i poslušnosti, tvrde u Mainois Klubu “Kvarner”.


Pseći frizbi ili dog freestyle frizby je sport koji podupire vezu između psa i vodiča, održava psa u odličnoj fizičkoj kondiciji i povećava njegovu izdržljivost, ističe Malinois Klub “Kvarner”.


Frizbi je također veliki izazov i za vodiča, jer je prije početka aktivnog bavljenja frizbijem za sigurnost psa potrebno primjereno naučiti bacati frizbi.


U osnovi, pseći frizbi freestyle je primjereniji za iskusnije igrače. Ovdje vodič i pas uz glazbenu pozadinu i uz različite načine bacanja frizbija pokušavaju čim bolje oduševiti publiku i suce.


Freestyle u izvedbi iskusknog vodiča i psa je najatraktivnija disciplina za gledatelje i privlači pažnju mnoštva ljudi širom svijeta.


Na zadivljujućoj visini od 850 m nadmorske visine, osim u takmičenjima, posjetitelji će moći uživati  uz logorsku vatru, živu glazbu i grill party.