Skok po skok

Žabac “Snješko” skočio do zlata: Pogledajte kako je bilo na Žabarskoj noći u Lokvama

Marinko Krmpotić

Prvi nastup i odmah pobjeda Snješka / Foto  Nenad LUČIĆ

Prvi nastup i odmah pobjeda Snješka / Foto Nenad LUČIĆ

Natjecanje velikih žaboljubaca privuklo je 25 kandidata, a puno veće zanimanje vladalo je za 24. po redu Dječju žabarsku gdje su nastupila čak 84 natjecatelja, a pobijedio je Dino Tićak iz Lokava



LOKVE – Pobjednica 41. Žabarske noći je Zagrepčanka Snježana Matijašević čiji je žabac »Snješko« skočio dva puta po 90 centimetara te jednom 80 centimetara što je bilo dovoljno za pobjedu pred Silvanom Sapun iz Zadra čiji je »Perica« bio itekako dostojan borbe za naslov pobjednika jer je skočio 80 i 90 cm u finalnoj te 70 centimetara u polufinalnoj seriji, a brončanu medalju osvojio je Nino Čop iz Delnica s ukupnih 170 cm do koliko je doskočio njegov žabac »Panj«.


Natjecanje velikih žaboljubaca privuklo je 25 kandidata, a puno veće zanimanje vladalo je za 24. po redu Dječju žabarsku gdje su nastupila čak 84 natjecatelja, a nakon uzbudljivog pripetavanja pobijedio je Dino Tićak iz Lokava čija je žaba »Pila Krila« skočila dva puta po 50 te jednom trideset centimetara.


Dobra ideja


Pobjednica Snježana Matijašević bila je presretna osvojenom titulom, tim više što joj je ovo bio prvi nastup.




– Ma već dvadesetak godina razmišljam o tome da dođem i natječem se i eto, čim sam prvi put došla – pobjeda. Ne mogu vjerovati da je moj Snješko pobijedio. Samo natjecanje bilo je jako zanimljivo i napeto, mada pri skoku svoje žabe samo pazite na to koliko će skočiti i ne čujete što ljudi oko vas govore, rekla je vlasnica pobjedničke žabice. Zadovoljstvo priredbom iskazali su i organizatori pa nam je tako direktorica TZO Lokve Đurđa Malnar rekla da se odluka o tome da se tijekom istog dana održe Dječja žabarska te potom i Žabarska noć pokazala ispravnom.


Snješko - skočio dvaput po 90 i jednom 80 centimetara


Snješko – skočio dvaput po 90 i jednom 80 centimetara



– Posjetitelja je bilo više nego ranijih godina, a zasluge za to svakako idu i Žabarskom sajmu, prvi put priređenom okupljanju u okviru kojeg su proizvođači raznih proizvoda s područja Gorskog kotara, ali i s područja Varaždina, jer nam je partner bio TZG Varaždin, ponudili svoje proizvode. Uz sve to gostima Lokava ponudili smo i turistički vlak koji je vozio do naših izletničkih atrakcija – Golubinjaka i spilje Lokvarke.


Princeza i žabac


Princeza i žabac



Novi smjer


U sva zbivanja uključili su se i naši iznajmljivači koji su smještaj nudili po specijalnoj cijeni od 80 kuna po noćenju što se pokazalo dobrim, a zadovoljni su i lokalni ugostitelji pa izgleda da je ovaj koncept organizacije uspio i da ćemo ga se držati i ubuduće. Zahvaljujem svim sponzorima koji su donacijama obogatili i uveličali našu manifestaciju. Posebno zahvaljujem PGŽ-u koji nas godinama prati kao pokrovitelj u financijskom smislu, a ove su godine našu manifestaciju osobno došli podržati i pročelnica za turizam Melita Raukar te pročelnik za kulturu Valerij Jurešić, rekla je Đurđa Malnar. Pozitivne ocjene iznio je i načelnik Općine Lokve Toni Štimac koji je, uz napomenu da ih je poslužilo i vrijeme, istaknuo da Žabarska noć ima novi smjer kojeg treba održati.


Nino Čop svoju je žabicu molio i molio...


Nino Čop svoju je žabicu molio i molio…



Kao i nekoliko posljednjih godina voditelj Žabarske noći bio je Mario Petreković, a zabavni dio odradili su domaći dečki iz grupe Lazy’s rain, odnosno Damir Kedžo koji je na završni dio žabarskwe fešte privukao mlađu publiku što je bio i jedan od ciljeva njegova gostovanja.