Radovi punom parom

Vrbovščanski »Komunalac« u turističkoj akciji: Objekt u Vujnovićima uskoro u funkciji turizma

Marinko Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić

U objektu i oko njega uveliko se čisti, mijenjaju ograde, slijede vodonistalaterski, keramičarski te svi radovi u domeni »Komunalca«, dok za preostale slijede natječaji. No, još se važe kako kategorizirati objekt – da li kao planinarski dom, hostel ili pansion



 VRBOVSKO  Radnici vrbovščanskog »Komunalca« ovih dana izvode razne radove na nedavno kupljenoj kući u Vujnovićima, objektu koji bi već u tijeku ove godine trebao postati sastavni dio ugostiteljsko-turističke ponude sve poznatijeg izletišta Kamačnik. U samom objektu, kao i u njegovom okolišu, ovih se dana uveliko čisti, mijenjaju se ograde na balkonima, slijede keramičarski i vodonistalaterski te svi oni radovi, ističe direktorica »Komunalca« Nikolina Osojnički, koje radnici tog poduzeća mogu napraviti: »Za one radove za koje nemamo dovoljno stručnog kadra, primjerice limarske, raspisat ćemo natječaj, a krajni nam je cilj objekt urediti tako da već ove godine bude nadopuna sadržajima Kamačnika, i to na način da našim potencijalnim gostima omogućimo noćenje i višednevni boravak, odnosno da uredimo restoranski prostor tako da se tu mogu održavati razna okupljanja, od sastanaka i sjednica do proslava rođendana, krstitki, svadbi i sličnih okupljanja. 


Kategorizacija


Ti prvi radovi koje izvode naši radnici bit će gotovi za petnestak dana, a nakon toga će nam najbitnije biti donijeti odluku o kategorizaciji tog objekta, pri čemu se trenutačno najviše razmišlja o mogućnosti da to bude planinarski dom, hostel ili pansion, mada ima i ideja po kojima bi trebalo kombinirati razne vrste smještaja pa nuditi istodobno dio apartmanskog i dio hostelskog, pansionskog ili planinarskog smještaja. U svakom slučaju, o tome ćemo ozbiljno razmisliti, tražiti i savjete struke te donijeti najbolju moguću odluku kako bi ovaj objekt služio svrsi zbog koje smo ga i kupili«, rekla je Osojnički, naglasivši kako u prvoj fazi ulaganja Komunalac d.o.o. planira osigurati sredstva za adaptaciju i manje popravke, a u narednim fazama pažnju posvetiti investicijskim ulaganjima kojima bi objekt postao atraktivniji i zanimljiviji različitim skupinama gostiju.


Malo skijalište


»Strateški nam je cilj unaprijediti obujam i strukturu ugostiteljskih i smještajnih  usluga na području grada Vrbovskog, zadovoljavajući pritom želje i očekivanja sviju zainteresiranih: gostiju, poslovnih partnera, turističkih agencija, kulturnih i drugih institucija i ostalih. Upravo zbog toga, uz objekt će biti izgrađeno i malo skijalište te uređena pješačka staza kojom je za 15-ak minuta moguće doći do ugostiteljskog objekta u Kamačniku«, zaključuje Osojnički.




Podsjetimo, ova lijepa zgrada u naselju Vujnovići i građena je s ciljem turističko-ugostiteljskih aktivnosti, a njen vlasnik odlučio ju je po vrlo povoljnoj cijeni prodati Gradu Vrbovsko sa željom da se njegova temeljna ideja – razvoj turizma – realizira. U Gradu Vrbovsko zahvalni su dosadašnjem vlasniku na razumijevanju i pomoći i uvjereni su da će preko »Komunalca« uspješno provesti ideju jačanja turističke ponude ovog područja.