Potpisan ugovor

U idućih 12 mjeseci niknut će novi dječji vrtić u Ravnoj Gori. Evo kako će izgledati

Marinko Krmpotić

Projekcija izgleda budućeg ravnogorskog vrtića / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Projekcija izgleda budućeg ravnogorskog vrtića / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Početak gradnje najavljen je za 1. lipnja, a završetak se očekuje za točno godinu dana nakon čega slijedi opremanje prostora da bi vrtić bio spreman za rujan 2020. godine, odnosno novu pedagošku godinu



RAVNA GORA  Ugovor o izgradnji prvog samostalnog ravnogorskog vrtića potpisali su u ravnogorskoj vijećnici predstavnici Općine Ravna Gora i uglednog hrvatskog građevinskog poduzeća GP-a »Krk«.


Sukladno odredbama ugovora, radovi na izgradnji objekta koji će biti smješten uz igralište OŠ Dr. Branimira Markovića trebali bi početi 1. lipnja ove godine te biti dovršeni točno za godinu dana nakon čega bi se krenulo u aktivnosti opreme prostora ove predškolske ustanove koja bi službeno svoja vrata trebala ravnogorskim mališanima otvoriti početkom rujna 2020. godine, ističe načelnik Ravne Gore Mišel Šćuka.



Izgradnja vrtića vrijedna je 15,2 milijuna kuna pri čemu je iz EU fondova osiguran milijun eura. Iz vlastitog proračuna Ravna Gora osigurat će 1,5 milijuna kuna, a ostatak do 15 milijuna kuna bit će realizirano kreditima uz pomoć Hrvatske banke za obnovu i razvoj.– Znamo da podizanje kredita nije popularan potez, ali u to smo morali ići pri čemu vjerujem da ćemo uz EU sredstva osigurati još poneku donaciju pa na kraju ta kreditna zaduženja i neće biti odviše velika, rekao je načelnik Šćuka.


Otežan promet




– Vrlo smo zadovoljni činjenicom što je izvođač radova ugledna i u međunarodnim okvirima priznata tvrtka s područja naše županije, firma koja je u Ravnoj Gori tijekom proteklih desetak godina već izgradila objekt Sportskog poslovnog centra »Goranka« i školske sportske dvorane. Naša iskustva s GP-om »Krk« vrlo su pozitivna pa vjerujemo da će i ovaj posao odraditi kvalitetno i u okviru dogovorenih rokova. Potpis ugovora praktično znači i početak aktivnosti pri čemu će do kraja ovog mjeseca trajati priprema terena i svih potrebnih uvjeta za rad, a od 1. lipnja graditelji kreću na teren. Naravno, zbog svih tih radova promet će u tom dijelu Ravne Gore biti nešto složeniji, ali s obzirom na iskustvo graditelja, siguran sam da će sve biti u redu te da će radovi teći po planu, rekao je načelnik Šćuka po čijem mišljenju je vrtić za Ravnu Goru prijeka potreba, posebno želi li se zadržati mlade ljude od odlaska.


Mišel Šćuka  / Snimio Marinko KRMPOTIĆ


Mišel Šćuka / Snimio Marinko KRMPOTIĆ



Dostatni kapaciteti


– Mi smo prošle pedagoške godine uz 22 upisana u postojeće prostore vrtića smještene u OŠ Dr. Branimira Markovića, imali i osamnaestero djece kojoj nismo mogli osigurati korištenje vrtića. Takav broj, ako ne i veći, očekujemo i sljedeće pedagoške godine, kao i u godinama što dolaze nakon toga. Zato će u našem vrtiću biti mjesta za dvije vrtićke skupine i jednu jasličku čime ćemo pokriti sve sadašnje potrebe naše općine, a daj Bože, da nam prostor uskoro postane pretijesan jer ćemo s radošću ići u širenje. Projektom je osiguran funkcionalan i kvalitetan prostor za rad s predškolskim uzrastom djece, a čim radovi završe, krenut ćemo u završne poslove opremanja te još i prije toga pripremiti teren za osnivanje predškolske javne ustanove. Znamo da sve to traži ulaganje, kako od same izgradnje vrtića, tako i potom za sam rad vrtića i desetak zaposlenih, ali čvrsto stojimo pritom da je ustanova ovakve vrste nužno potrebna u daljnjem razvoju ravnogorskog kraja, rekao je Šćuka.


Novi vrtić bit će izgrađen ispod školskog igrališta, snimio Marinko KRMPOTIĆ


Novi vrtić bit će izgrađen ispod školskog igrališta, snimio Marinko KRMPOTIĆ