Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
14. listopada 2019.
Proračun

U Fužinama se žale da im je Sklonište za životinje u Liču (pre)veliki trošak

U Fužinama se žale da im je Sklonište za životinje u Liču (pre)veliki trošak
U Fužinama se žale da im je Sklonište za životinje u Liču (pre)veliki trošak
Autor:
Objavljeno: 7. lipanj 2018. u 10:41 2018-06-07T10:41:32+02:00

U Općini ističu da nisu protiv zaštite i brige o životinjama, ali da je neodrživo da pokrivaju troškove zbrinjavanja napuštenih pasa s područja cijele županije

FUŽINE  Kako zakonske odredbe mogu negativno utjecati na proračune lokalnih samouprava pokazuje i stupanje na snagu novog Zakona o zaštiti životinja. Naime, sukladno tim novim odredbama, Općina Fužine je ove godine u prva tri mjeseca na financiranje zbrinjavanja, hvatanja i čuvanja pasa u Skloništu u Liču utrošila već 22.000 kuna. Nastavi li se tim tempom, do kraja ove godine trošak Općine Fužine namijenjen spomenutoj svrsi bit će oko 120.000 kuna što je, s obzirom na proračunske prihode, itekako značajna svota. Primjerice, za Društvo Naša djeca Fužine, Općina tijekom godine izdvaja 24.000 kuna, dakle svega trećinu u odnosu na troškove vezane uz zaštitu životinja!

Naravno, ističe načelnik Općine Fužine David Bregovac, nitko nije protiv zaštite i brige o životinjama, ali ispada da je Općina Fužine u neravnopravnom položaju u odnosu na ostale samo stoga što je na svom području dozvolila uređenje i rad Sklonište za nezbrinute životinje u Liču.

– Sada ispada da su svi napušteni psi s područja Primorsko-goranske županije direktni trošak za naš proračuna, pogotovo nečipirani psi za koje je nemoguće utvrditi vlasnika pa je samim time trošak hvatanja, zbrinjavanja i čuvanja na Općini Fužine, zaključuje Bregovac koji se nada pomoći i razumijevanju odgovarajućih instanci.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.