Uspješan rad GD Crvenog križa

U Delnicama sve više dobrovoljnih darivatelja krvi

Marinko Krmpotić



DELNICE Program rada Gradskog društva Crvenog križa Delnice u protekle je dvije godine bio opsežan, raznolik i zahtjevan, ali je bez obzira na sve realiziran vrlo uspješno i na veliko zadovoljstvo djelatnika, volontera te posebno korisnika svih programa, istaknuo je na godišnjoj skupštini GDCK predsjednik ove udruge dr. Anton Štimac pohvalivši sve uključene u realizaciju, od direktorice do brojnih volontera bez kojih ne ni bilo uspjeha. 


 Da se radilo dobro potvrđuju i brojke. Primjerice, u dvije godine na području djelovanja ove udruge prikupljeno je 1.723 doze krvi pri čemu, što naročito raduje, raste broj davatelja, kao i broj prikupljenih doza krvi (2010. godine prikupljena je 81 doza više no u 2009. godini). Nadalje, u akciji »Solidarnost na djelu« tijekom dvije godine prikupljeno je 49.112 kuna namijenjenih pomoći na terenu, a pozitivna strana ove humane akcije je u tome što su je provodili osnovci i srednjoškolci ovog područja koji također pokazuju rast zanimanja za rad u Crvenom križu. Tako je u protekle dvije godine raznim programima za mladež, ističe direktorica CK Delnice Blaženka Bukovac, obuhvaćena 231 mlada osoba, a sve veći broj škola uključuje se u program natjecanja prve pomoći. 


Aktivistice CK djeluju i na raznim drugim područjim – posjet starim, nemoćnim, bolesnim i socijalno ugroženim osobama, nabava odjeće i obuće za siromašne, posjet djeci s posebnim potrebama, posjet štićenicima Doma u Radočaju… – a djelatnost udruge kvalitetna je i zbog toga, istaknula je direktorica Bukovac, što financijsku potporu radu Crvenog križa pružaju i Grad Delnice te općine Ravna Gora, Brod Moravice, Fužine, Mrkopalj, Lokve i Skrad.