11. polumaraton u Fužinama

“TRI JEZERA” Više od pet stotina trkača uz obale Potkoša, Bajera i Lepenice

Marinko Krmpotić

Start građanske utrke na sedam kilometara / Foto Marinko KRMPOTIĆ

Start građanske utrke na sedam kilometara / Foto Marinko KRMPOTIĆ



FUŽINE Lajoš Beretz (Mađarska) i Barbara Belušić (Hrvatska) pobjednici su 11. polumaratona »Tri jezera« koji je po odličnom vremenu održan u Fužinama uz sudjelovanje više od pet stotina trkača svih uzrasta iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Iraka…Od tri održane utrke najzanimljivija je bila polumaratonska na 21 km u kojoj su u muškoj konkurenciji iza Beretza na cilj stigli domaći natjecatelji Goran Grdenić (Velika Gorica) i Pavle Kruljac (Delnice), a u ženskoj iza Puležanke Belušić na drugo se mjesto plasirala Marija Vrajić (Zagreb) dok je treća bila mađarska maratonka Zita Kovacs.


Najveći broj natjecatelja nastupio je u tzv. građanskoj utrci na sedam kilometara u kojoj je najbrži bio Antonio Ban, drugi je Goran Đogolović, a treći Denis Kauzlarić, dok je u konkurenciji žena prva stazu savladala Andrea Tuđa, druga je Zvjezdana Veljković, a treća Ivana Pilaj. Uz ove dvije po konkurenciji i konačnim rezultatima vrlo kvalitetne utrke održane su i utrke djece, a višesatno druženje uz sportski užitak trčanja uz obale tri jezera (Potkoš, Bajer, Lepenica) donio je i druga zadovoljstva tipična za ovu manifestaciju koju je i ove godine organizirao Atletski klub »Kvarner« iz Rijeke i to u znak sjećanja na svog nekadašnjeg člana, pokojnog sjajnog atletičara i čovjeka Matiju Glada koji je bio i začetnik ove utrke.


Kao i ranijih godina i ovog je puta polumaraton »Tri jezera« središte Fužina učinio vrlo živim i živopisnim te omogućio ugostiteljima ovog kraja dodatnu zaradu i promet, a upravo to jedan je od ciljeva ove sportsko-turističke manifestacije koja raznolikošću utrka nastoji privići sve generacije te propagirati trčanje i kretanje kao iznimno koristan i zdrav način života. Cilj je, istaknula je u ime organizatora AK »Kvarer« Iva Florijančić, u budućnosti utrku još više internacionalizirati, odnosno nuditi je što više van okvira Hrvatske: »Atraktivne staze uz tri jezera mogu privući još i veći broj stranih natjecatelje, a naš je cilj ponuditi im dobru utrku te istodobno omogućiti uživanje u ljepotama ovog područja i turističkoj ponudi Fužina«, rekla je Florijančić.