Delnice

Sve u znaku malog nogometa i skijanja: Uspješno uzletio zimski goranski turizam

Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić

Preko vikenda na odlično uređenom sanjkalištu Potok okupilo se 65 natjecatelja i stotinjak promatrača, a u delničkoj sportskoj dvorani tijekom dvodnevnog natjecanja nastupilo je petstotinjak malih nogometaša



DELNICE Proteklog su vikenda Delnice nedvojbeno bile turističko središte Gorskog kotara, a bit će to i narednog, kao što su bile i prethodnog! Za ovaj lijepi zimski uzlet turizma u najvećoj goranskoj sredini najzaslužniji su entuzijasti iz HNK »Goranin« koji su vrlo uspješno pripremili trotjedni međunarodni malonogometni turnir »Tin Grgurić«, odnosno članovi Udruge Zdolanski kraj Potok koji su održavanjem 8. prvenstva Delnica u sanjkanju otvorili novu sanjkašku sezonu u Delnicama.


Utrka pod bakljama


Oba su spomenuta događaja privukla jučer i prekjučer veliku pažnju brojnih posjetitelja, kao i domaćih ljudi. Tako se na odlično uređenom sanjkalištu Potok okupilo 65 natjecatelja i stotinjak promatrača, a u delničkoj sportskoj dvorani tijekom dvodnevnog natjecanja nastupilo je petstotinjak malih nogometaša (uzrasti mlađih i starijih morčića i mlađih pionira) i nazočilo gotovo isto toliko njihove pratnje, odnosno njihovih roditelja, baka, djedova, braće, sestara…


Sve skupa bilo je sasvim dovoljno da delničke snježne ulice jučer i prekjučer odzvanjaju ponajprije glasovima djece iz raznih dijelova Hrvatske, odnosno njihovim neskrivenim uživanjem u snijegu i svim oblicima snježnih radosti, od sanjkanja, klizanja, grudanja, pa čak i skijanja jer je jučer i na Petehovcu, uz već aktivno sanjkalište, proradilo i skijalište.




Sanjkaški užici na nedvojbeno jednoj od ponajboljih sanjkaških staza u Hrvatskoj, onoj na delničkom Potoku, omogućeni su zahvaljujući trudu i radu dvadesetak članova Udruge Zdolanski kraj Potok čiji predsjednik Josip Mihelčić Herc kaže kako su stazu dugu 540 metara uz članove udruge uredili tijekom proteklih nekoliko dana strojevi poduzeća Iskopi i transport Belobrajdić, Obrt Juranić i delnički vatrogasci, a u organizaciji su pomogli i Grad Delnice te TZG Delnice. »Zadovoljni smo što smo obavili dobar posao i što je odaziv natjecatelja dobar, a već za narednu subotu najavljujemo i naše tradicionalno natjecanje pod bakljama. Naravno, izdrže li ove temperature i bude li staza dobra mi ćemo održati još poneku utrku, a kadgod na njoj nema utrka otvorena je za sve mještane i posjetitelje Delnica«, rekao je Mihelčić.



Delnička siječanjska vikend druženja bit će nastavljena naredne subote i nedjelje kad će u Domu sportova Delnice biti održan završni vikend malonogometnog turnira »Tin Grgurić« na kojem će nastupiti stariji pioniri, juniori i djevojke, a na Potoku će biti održana noćna utrka u sanjkanju. Samo da minusi izdrže i vrijeme posluži pa će i narednog vikenda Delnice opet ponuditi malu snježnu bajku.



Sjećanje na Tina


U delničkom Domu sportova članove 44 malonogometne ekipe na otvaranju je pozdravila brojna ekipa. Najprije je to u ime HNK »Goranin« učinio predsjednik delničkog nogometnog kluba Goran Rački, potom je sve pozdravio i direktor GSC–a Delnice Alen Udović da bi potom Valerij Jurešić, županijski pročelnik za kulturu i sport izrazio zadovoljstvo što otvara još jednu humanitarnu i sportsku bajku. U ime TZG-a Delnice sve goste pozdravio je direktor te ustanove Petar Hrg.


Nazočnima se obratio i Zlatko Grgurić u ime obitelji Grgurić i tragično preminulog Goraninovog nogometaša Tina Grgurića u znak sjećanja na koga se ovaj turnir i održava. Ovo masovno okupljanje malih nogometaša – najveće tijekom siječnja u Hrvatskoj, istaknuto je – pozdravila je dogradonačelnica Delnica Katarina Mihelčić zaželjevši svima uspješne nastupe, užitke i druženja uz, naravno, želju da ne samo da dođu opet naredne godine, već i da i prije turnira navrate u Delnice i uživaju u svemu što ovaj grad posjetiteljima nudi.