Izviđači iz Ljubljane

Susjedska pomoć: Izviđači radili s obje strane Čabranke

Željko Malnar

Slovenski izviđači u akciji u okolici Plešci  Ž. MALNAR

Slovenski izviđači u akciji u okolici Plešci Ž. MALNAR

Uredili su najkritičnije dionice od Zamosta kod planinarskog doma do Fažonaca te natrag do zamoščanske crkvice, očistili su put na izvor Gerovčice, koji je sada   prolazan, planinarski put od Gornje Požarnice do Svete Gore, a pomogli su i u uređenju starih karavanskih puteva i to na dionici  od Trave preko Pungrta do Črnega Potoka na slovenskoj strani



PLEŠCE Izviđači iz Ljubljane pomogli su očistititi planinarske i pohodne puteve po dolini. Uredili su najkritičnije dionice od Zamosta kod planinarskog doma do Fažonaca te natrag do zamoščanske crkvice, očistili su put na izvor Gerovčice, koji je sada   prolazan, planinarski put od Gornje Požarnice do Svete Gore, a pomogli su i u uređenju starih karavanskih puteva i to na dionici  od Trave preko Pungrta do Črnega Potoka na slovenskoj strani.


Tri radna dana s izviđačima, koji su došli volontirati u dolinu Čabranke, a uz pomoć i podršku domačih ljudi s jedne i druge strane, brzo su prošla, a rezultati njihova rada vidljivi su i itekako korisni.  


Pri tome, nažalost, nisu imali nikakve podrške gradskih vlasti i poduzetnika, tek se Turistička zajednica Čabra ispričala da nemaju namjenskih financijskih sredstava. Šteta, jer ovakve hvale vrijedne akcije svakako treba podržati.