Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
6. prosinca 2019.
Šarolikost boja i zvukova

'Šumski gurman fest' donio dobre vibracije na delnički trg

Foto Marinko Krmpotić
Foto Marinko Krmpotić
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2019. u 21:00 2019-07-27T21:00:50+02:00

Posjetitelja bi vjerojatno bilo i više da nije bilo jakog sunca, odnosno najave potencijalnog olujnog nevremena

DELNICE - Trg 138. brigade Hrvatske vojske u subotu je bio stjecište dobrih vibracija i to ponajprije zajvaljujući sudionicima četvrtog izdanja manifestacije »Šumski gurman fest« koju je organizirala Turistička zajednica Grada Delnica.

Zamišljena kao predstavljanje gurmanske paleta gastro specijaliteta iz raznih dijelova Hrvatske, prezentacija autohtonih delicija i tradicijskih jela te kulturno-glazbenog programa, ova je priredba privlačila šarolikošću boja i zvukova i privukla je na središnji delnički trg pristojan broj ljudi, mada bi ih vjerojatno bilo i više da nije bilo jakog sunca, odnosno najave potencijalnog olujnog nevremena.

No, oni koji su došli mogli su se sasvim lijepo zabaviti, što uz ponudu šarenih štandova s gastro delicijama ili autohtonim suvenirima, što uz raznovrstan kulturno-zabavni program kojeg je vodila delnilčka novinarska Slavica Kljaić i tijekom kojeg su nastupili glazbena obitelj Nikić (Anita, Niko, Nika), Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca, KUD »Sveti Andrija« Novaki - Sveta Nedelje, Udruga »Kamensko« Zagreb, Zavičajno društvo »Sveti Josip« Cerje Letovanićko, Matica slovačka Jurjevac te Udruga »Anđeoska srčeka« iz Letovanića.

Svi spomenuti nastupali su na pozornici ili ispod nje, poput najmlađih članova jurjevačke Matice slovačke koji su uz buran aplauz predstavili pastirske igre i pjesme slovačkog naroda.

3744588

3744589

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.