Infrastruktura

Sportsko lice Delnica: Obnovljena igrališta čekaju sportaše

Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić

Foto: Marinko Krmpotić

Prema riječima Alena Udoviča, direktora Goranskog sportskog centra koji upravlja najznačajnijim delničkim sportskim objektima, mnogi se radovi privode kraju, te počinju novi



DELNICE Ljeto je Delnicama donijelo i niz radova na delničkoj sportskoj infrastrukturi, govori nam Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra koji upravlja najznačajnijim delničkim sportskim objektima. »Trenutačno se kraju privode radovi na uređenju drugog teniskog igrališta, prvo je već stavljeno u funkciju, a uz to ovih će dana biti uklonjen i kontejner koji se nalazi kraj tih igrališta.


Slijedi uređenje pomoćnog nogometnog igrališta kraj sportske dvorane, a iza nas je već puno radova na glavnom nogometnom igralištu gdje su obavljeni radovi vezani uz košnju i zalijevanje, uređene su svlačionice i WC-i koje uz nogometaše koriste i kuglači i kuglačice. Uredili smo i košarkaško igralište, a radi se na dobivanju licenci za kuglanu kako bi se ostvarila mogućnost igranja svih rangova natjecanja.



Direktor Udovič napominje kako će ozbiljno biti razmotrena i mogućnost uređenja jednog manjeg sanjkališta koje je, pokazao je interes djece tijekom trajanja Delničke adventske bajke, Delnicama itekako potrebno.




»Razmotrit ćemo mogućnosti uređenja jednog takvog prostora i bude li moguće već za ovu zimu možda to pripremiti. Mislim da neke temeljne preduvjete GSC već ima, a sad bi trebalo naći lokaciju i odrediti način pripreme terena«, rekao je Udovič.



Na kavu i sladoled


Nadalje, u Domu sportova obavljeno je temeljito čišćenje što znači da su svlačionice okrečene i osvježene, izbrisani su grafiti, uređene klupe, prostor hodnika na prilazu dvorani je također uređen, a sada se radi na bazenu i to na stropu gdje se kraju privode radovi u okviru čega je popravljena sva rasvjeta. Trenutačno se čisti korito bazena i od 1. kolovoza ponovo je bazen pušten u rad, a novost je rad kafića Pool Bar koji će nuditi nove atraktivne sadržaje i promotivne aktivnosti kojih će biti u kolovozu kad će se moći uživati u kupanju i druženju na terasi uz kafić uz sam bazen što će privući mnoge.


Uz Pool Bar moram istaći kako vrlo uspješno radi i kafić »Pak« u sklopu multifunkcionalne dvorane čime se pokazalo da je iznajmljivanje ovih kafića kvalitetnom ugostitelju kakav je zakupac SRC »Petehovac« Srećko Orešković bilo dobar potez. »Pak« se nalazi na idealnom položaju, pogotovo za obitelji s mladom djecom i mnogi su počeli dolaziti na kavu i sladoled dok im se djeca igraju u parku ili u okviru samog kafića koji također nudi i sadržaje za djecu.



Goranski sportski centar osmislio je programe poludevnih i jednodnevnih izleta za predškolsku i školsku djecu i prezentirao ih na proljeće pročelnicama za školstvo u županiji i Gradu Rijeci te ravnateljima osnovnih škola.»Mnogi su iskazali zanimanje za dolazak na Platak i Delnice o čemu ćemo konkretnije razgovarati na sastancima s ravnateljima osnovnih škola županije i Rijeke krajem kolovoza. Vjerujem da ćemo na tim prezentacijama Delnice predstaviti kao mjesto u koje se itekako isplati doći jer se ima što vidjeti i doživjeti«, rekao je Udovič.


Pripreme sportaša


Do kraja godine u planu je postaviti montažne kabine uz klizalište, odnosno teren multifunkcionalne dvorane, a do kraja ljeta u planu je održavanje nekoliko manifestacija poput malonogometnog turnira Tin Grgurić koji će biti održan i u multifunkcionalnoj dvorani i na nogometnom igralištu »Goranina«, a na pripreme dolaze i igračice ŽNK »Rijeka« sa sve svoje tri dobne skupine, kao i članovi Akademije atletskih vještina te rukometaši iz Rijeke i Austrije.


Uz sve to, a to je po meni jako važno, sve delničke sportske ekipe imaju na raspolaganju naše terene i tu smo sa Zajednicom sportova Grada Delnica postigli dogovor jer nam je cilj da delnički sport opstane.


Također, na zimu slijedi nastavak prošle zime odlično prihvaćene Škole klizanja te nastavak suradnje sa Hokejaškim klubom »Mamut« i hokejašima općenito te još veća pažnja razvoju tog i ostalih zimskih sportova s ciljem da se što veći broj Delničana i Gorana počne baviti tim sportovima jer tu vidimo mogućnosti napretka i rasta broja korisnika postojeće sportske infrastrukture«, rekao je Udovič.