Svečano otvorenje

Sportsko igralište novi adut Dvorca Stara Sušica

Danijela Pleše

Novouređeno sportsko igralište u sklopu Planinarskog doma Dvorac Stara Sušica / Foto Dom mladih - Sanja Lipovac

Novouređeno sportsko igralište u sklopu Planinarskog doma Dvorac Stara Sušica / Foto Dom mladih - Sanja Lipovac

Pored planinarskog doma izgrađeno je igralište dimenzija 15 x 25 metara, koje može biti i tenisko i rukometno, a u planu su i pomični koševi. Obavljeni su i manji zahvati unutar dvorca, poručuju iz Doma mladih Rijeka koji upravlja objektom



STARA SUŠICA U sklopu Planinarskog doma Dvorac Stara Sušica jučer je svečano otvoreno novo sportsko igralište, realizirano zahvaljujući Domu mladih Rijeka koji upravlja tim goranskim objektom.


– Prijašnjih godina ovaj prostor bio je zamišljen kao tenisko igralište, no ono se koristilo i za druge sportove te ga je s vremenom konstantno trebalo održavati i obnavljati pa je, kada je Dom mladih počeo upravljati objektom, odlučeno da se igralište u potpunosti sredi, budući da je Planinarski dom Dvorac Stara Sušica odmaralište za mnogobrojnu djecu iz Primorsko-goranske županije, ali i iz cijele Hrvatske. U novije vrijeme također primamo grupe od minimalno dvadesetero odraslih ili djece. Bitno nam je da se djeca te svi koji borave u dvorcu potaknu na rekreaciju te da im se omogući kvalitetno provođenje slobodnog vremena na svježem zraku, stoga je pored dvorca izgrađeno sportsko igralište dimenzija 15 x 25 metara te ograđeno žičanom ogradom. Igralište može biti i tenisko i rukometno, a u planu su nam i pomični koševi za košarku – rekao je ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin.


Ravnatelj dodaje kako su aktivno radili i na preuređenju interijera dvorca – obnovljen je parket, nabavljeni su novi madraci i posteljina te uređen dodatni sanitarni čvor.


Svečano otvorili novo igralište - Goran Gračanin i Marko Filipović


Svečano otvorili novo igralište – Goran Gračanin i Marko Filipović





– Posadili smo i osamdesetak grmova čempresa te cijelo vrijeme radimo na tome da povećamo atraktivnost našega objekta. Kroz razne programe poput Male škole planinarenja i stolarskih radionica dopiremo do vrtića i škola, a ove godine se nadamo i realizaciji Škole skijanja. U procesu smo i izrade poučne staze gdje ćemo nuditi informacije o ovom kraju i njegovom biljnom i životinjskom svijetu, sve kako bismo privukli što veći broj posjetitelja koji će shvatiti što sve nudi ovaj kraj, ali i naš Dvorac Stara Sušica – poručio je ravnatelj Doma mladih.


Svečanom otvorenju novog sportskog igrališta nazočili su predstavnici Primorsko-goranske županije, načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka, direktorica TZ-a Općine Ravna Gora Rahela Vitasović te ostali uvaženi gosti za koje su, u sklopu prigodnog programa, učenici OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora i Područne škole Stara Sušica izveli nekoliko pjesama te recital »Kuhna« na ravnogorskom dijalektu.


Samo igralište je u ime Grada Rijeke otvorio dogradonačelnik Marko Filipović zajedno s ravnateljem Doma mladih Goranom Gračaninom, izrazivši nadu da će novo igralište pridonijeti stvaranju nekih novih dječjih uspomena.