Mjesec hrvatske knjige

Slikovnice i film kreativnih Gorana predstavljeni u Fužinama

Danijela Pleše

Foto Danijela Pleše

Foto Danijela Pleše

Sandra Mrkalj predstavila je trojicu učenika koji su sudjelovali u izradi sedam slikovnica, od kojih je pet i tiskano



FUŽINE Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Čitaonica u Vratima u petak u večernjim satima ugostila je književni susret na temu »Sve naše slikovnice« te projekciju filmova »Filmske družine Krešo Golik« Osnovne škole Ivanke Trohar Fužine, koje je organizirala predsjednica Udruge »Dr. Franjo Rački« iz Fužina, Stanka Lončarić, u suradnji s učenicima Područne škole Lič te njihovom učiteljicom Sandrom Mrkalj.


Sandra Mrkalj predstavila je trojicu učenika koji su sudjelovali u izradi sedam slikovnica, od kojih je pet i tiskano. Sami učenici, Luka Milošević te Paulo Radošević, obojica učenici 4. razreda OŠ Ivanke Trohar Fužine, te Karlo Miloš, učenik 2. razreda PŠ Lič, slikovnice su predstavili čitanjem te prezentacijom ilustracija.


Tematika knjižica je različita, a jedna od njih sadrži i zanimljivosti o nastanku mjesta Lič. Vanjski suradnik za pomoć u saznavanju povijesnih činjenica o mjestu pri stvaranju ove slikovnice, učenicima je bio Dražen Starčević. Uslijedilo je  prikazivanje kratkog filma naslova »Lovačke priče« koji su snimili članovi filmske družine koja djeluje u osnovnoj školi u Fužinama. Program obilježavanja Mjeseca knjige završen je radionicom koju je u novouređenoj prostoriji dječje igraonice organiziralo Društvo naša djeca Fužine.