Nova ponuda

Škola jahanja u Tršću

Željko Malnar

Snimio Željko MALNAR

Snimio Željko MALNAR

Konjički klub »Magušar« iz Tršća već neko vrijeme vodi školu jahanja koju posjećuju djeca iz susjednih mjesta, s kojima se radi pod stručnim nadzorom trenera Davora Lipovca



Ne tako davno Tršće je bilo poznato po kvalitetnoj školi skijanja koju su na padinama Rudnika vodili domaći ski-učitelji, a vrlo je vjerojatno da će ovaj kraj uskoro biti poznat po još jednoj školi – jahanja. Naime, Konjički klub »Magušar« iz Tršća već neko vrijeme vodi školu jahanja koju posjećuju djeca iz susjednih mjesta, s kojima se radi pod stručnim nadzorom trenera Davora Lipovca. Uglavnom rade nedjeljom u manjim grupama na terenu u blizini kuće obitelji Lipovac, a nerijetko se njihove jahače i konje može vidjeti i u okolici Tršća. 


   Kako saznajemo od Davora Lipovca, interes djece i roditelja postoji, kandidata ima svakim danom sve više. 


   Nude školu jahanja na konjima arapske pasmine, imaju i trening konja za daljinsko jahanje te uzgoj konja. Trenutačno posjeduju 16 konja, od toga dva ponija, a prolaznici ih svakodnevno mogu vidjeti na ispaši. Ako požele, mogu ih i jahati ukoliko su za to osposobljeni. Očito je da su Tršće, ali i grad Čabar dobili nov, zanimljiv segment turističke ponude.