Svjetsko prvenstvo

Sanjkaše na kotačima u Lokvama oduševila staza i entuzijazam domaćina

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić



Svjetsko prvenstvo u sanjkanju na kotačima u Lokve je privuklo sedamdeset i jednog natjecatelja iz šest europskih zemalja – Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i Švicarske. To je, ističe, Dietmar Herbst, predsjednik krovne svjetske sanjkaške federacije (ISSU), sedam natjecatelja više no na prije dvije godine u Švicarskoj održanom svjetskom prvenstvu.


Pun je hvale za sanjkašku stazu »Jezero« i entuzijazam domaćina.


U najzaslužnije za kvalitetno pripremljeno natjecanje svakako treba ubrojiti Ratka Vičevića, predsjednika Sanjkaškog kluba »Lokve« koji je uz potporu Općine Lokve rješavao bezbroj tehničkih pojedinosti.




Vrlo zadovoljan cjelokupnom priredbom, je i načelnik Lokava Toni Štimac koji ističe da je Svjetsko prvenstvo na jedan način kruna i završetak prve faze rada na razvoju staze »Jezero« kao sanjkaškog centra.


U subotu su na stazi »Jezero«, nakon trening vožnji, održane utrke u vožnji jednosjedom i dvosjedom, a u nedjelju je na rasporedu niz utrka.


Prvo natjecanje najavljeno je već za 9,30 sati kad će snage odmjeriti timovi. U 11 sati na rasporedu je finalna utrka žena u jednosjedu na kojoj će nastupiti deset prvoplasiranih iz prethodnog dana, a u 12 sati na redu je nastup dvadeset ponajbolje plasiranih muškaraca u utrci jednosjeda.


Proglašenje pobjednika i zatvaranje 3. Svjetskog prvenstva u sanjkanju na kotačima najavljeno je za 13,30 sati.