Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
21. veljače 2020.
Četiristotinjak građana u akciji

foto ŠUME SU ŽIVOT Osam tisuća sadnica posađeno na lokaciji Šaroglin

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2019. u 16:22 2019-04-27T16:22:00+02:00

Tijekom današnjeg dana građani su sadili smreke i jele te manji broj voćkarica kako bi se postigla bioraznolikost, a raznolikost, ona generacijska, bila je prisutna i među građanima-volonterima

DELNICE Više od četiristo građana iz svih dijelova Hrvatske sudjelovalo je danas u akciji »Šume su život« što ju je organizirala tvrtka Croatian Way u suradnji s Hrvatskim šumama.

Osam tisuća sadnica posađeno je na lokaciji Šaroglin na kojoj je krajem 2017. godine došlo do velikog broja vjetroizvala što je, tek posljednja u nizu prirodnih neprilika koje od 2014. godine pogodile goranske šume.

GK274VK32
Pošumljavanje šumskog predjela Šaroglin / Snimio Vedran KARUZA

Naime, prvo je štetu napravio ledolom, zatim potkoranjak, a onda i olujni vjetar, a stradala je i bjelogorica i crnogorica. Tijekom današnjeg dana građani su sadili smreke i jele te manji broj voćkarica kako bi se postigla bioraznolikost, a raznolikost, ona generacijska, bila je prisutna i među građanima-volonterima.

- Devastacija šuma jako utječe na živote ljudi u Gorskom kotaru. Zato mi je drago da smo ne samo detektirali problem, nego i pronašli njegovo rješenje. U akciju su se uključile sve generacije – od petogodišnjaka do umirovljenika u dobi od osamdeset godina. Među sudionicima akcije su građani iz Pule, Rijeke, Šibenika, Čakovca, Zagreba i Siska. Ovo što danas radimo, utjecat će na naše unuke, istaknuo je  organizator akcije Saša Kajfeš, direktor tvrtke Croatian Way.

Nakon pošumljivanja, druženje za sve sudionike akcije nastavljeno je u Delnicama gdje je organiziran ručak te zabava uz koncert grupa »Belfast food« i »Impuls«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.