Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
Lokve

foto SKOK OD PUNIH 100 CENTIMETARA Žaklina kraljica Žabarske noći

Foto S. Drechsler
Foto S. Drechsler
Autor:
Objavljeno: 29. travanj 2018. u 19:02 2018-04-29T19:02:00+02:00

LOKVE Slavodobitnik 42. Žabarske noći je Dražen Gudelj iz Stupnika čija je žabica Žaklina dva puta skočila po 90 te jednom 100 centimetara, a budući da se po propozicijama vrednuju samo dva skoka, onda se jedna »devedesetica« briše, što znači da je šampionska dužina 42. Žabarske bila lijepih 190 cm. Isto toliko ima i drugoplasirani Željko Bolf iz Lokva, ali je njegov Dambo uz skokove od 100 i 90 cm zabilježio i skok od 80 cm, pa je stoga pobjednikom zaslužno proglašena Žaklina. Treće je mjesto zaslužio Floki čiji je vlasnik Dario Kovač iz Crnog Luga zadovoljan nizom 90 + 80 + 80, što je bilo dovoljno za brončano odličje.

Pobjednik Dražen Gudelj na Žabarskoj noći sudjeluje već duži niz godina, a nakon što je dva puta bio drugi, ovog je puta napokon došao i do pobjede, što je oduševilo i njega, i njegovu brojnu ekipu pristiglu mahom iz Zagreba: »Odličan je osjećaj biti pobjednik Žabarske noći, ali meni je u Lokvama uvijek dobro i ja u ovaj dio Gorskog kotara dolazim još od srednje škole pa sam već pomalo i doma«, rekao je Gudelj koji je na pitanje hoće li doći i iduće godine braniti titulu pobjednika odgovorio: »Ne samo iduće, već i ostalih godina ću nastaviti dolaziti u Lokve i na Žabarsku«, rekao je Gudelj.

RI2804ED4

Prava fešta

Ovakvih gostiju nikad dosta, složit će se Lokvarci čija direktorica TZO-a Lokve Đurđa Malnar ističe kako je odaziv na 42. izdanje ove čuvene fešte među najboljima u nekoliko posljednjih godina: »Sva mjesta za stolovima prodali smo prije početka programa, a nakon toga moglo se kupiti još samo kartu za koncert »Koktelsa« što su mnogi i učinili pa smo imali zaista pravu feštu na kojoj je bilo puno Primoraca koji vole Koktelse, ali i puno domaćih ljudi, više no na ranijim Žabarskim noćima. Hvala svima koji su došli, a posebno hvala našim sponzorima – Primorsko-goranskoj županiji, farmi Queen Sheep iz Mrzle Vodice, Hotelu »Bitoraj« iz Fužina te Jadran hotelima iz kraljevičke Uvale Scott«, rekla je Đurđa Malnar, a načelnik Općine Lokve Toni Štimac »tajnu« jako dobrog odaziva gostiju vidi u Koktelsima:

RI2804ED8

Provjerena ekipa

»Posljednjih smo godina pokušavali s raznim grupama iz raznih dijelova Hrvatske, ali očigledno da ljudi najviše vole domaće pa mislim da ćemo, poučeni ovim dobrim odazivom i feštom, nastaviti i u narednim Žabarskim na ovaj način, a to znači prirediti pravu domaću primorsko-goransku feštu. Tome je svoj doprinos dala i Primorsko-goranska županija čiji je dožupan Petar Mamula bio među natjecateljima sa žabom koja se zvala Toni, tu je i Sonja Šišić iz JU »Prirode«, Marko Filipović iz Grada Rijeke i mnogi drugi koji su se, vjerujem, dobro zabavili«, rekao je Štimac koji je bio i službeni voditelj, dok je brigu o skokovima i zdravlju žaba vodila provjerena ekipa na čelu s liječničkom ekipom obitelji Bašić (primarius dr. sc. Saša i dr. mr. phar. Bojan) te strogim mjeriteljima dužine skokova – Arsenom i Ervinom Petelinom, dok je Ivana Možnik marljivo sve upisivala i kontrolirala.

RI2804ED10

Uz iće i piće te žablje skokove u tri serije, zaplesati se i zapjevati moglo najprije uz domaći band Homer koji je znalački dizao temperaturu i raspoloženje, a po završetku skokova uslijedio je Koktelsi show s puno dobrih vibracija prepunih tex-mex i polka/potresujka ritmova pa su zbilja na svoje došli svi koji vole prave tance, a takvih je bilo puno pri čemu su neki došli baš zbog svojih Koktelsa. Sve u svemu, baš prava Žabarska – vesela, razigrana i rasplesana!

RI2804ED14

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.