Lokve

SKOK OD PUNIH 100 CENTIMETARA Žaklina kraljica Žabarske noći

Marinko Krmpotić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



LOKVE Slavodobitnik 42. Žabarske noći je Dražen Gudelj iz Stupnika čija je žabica Žaklina dva puta skočila po 90 te jednom 100 centimetara, a budući da se po propozicijama vrednuju samo dva skoka, onda se jedna »devedesetica« briše, što znači da je šampionska dužina 42. Žabarske bila lijepih 190 cm. Isto toliko ima i drugoplasirani Željko Bolf iz Lokva, ali je njegov Dambo uz skokove od 100 i 90 cm zabilježio i skok od 80 cm, pa je stoga pobjednikom zaslužno proglašena Žaklina. Treće je mjesto zaslužio Floki čiji je vlasnik Dario Kovač iz Crnog Luga zadovoljan nizom 90 + 80 + 80, što je bilo dovoljno za brončano odličje.


Pobjednik Dražen Gudelj na Žabarskoj noći sudjeluje već duži niz godina, a nakon što je dva puta bio drugi, ovog je puta napokon došao i do pobjede, što je oduševilo i njega, i njegovu brojnu ekipu pristiglu mahom iz Zagreba: »Odličan je osjećaj biti pobjednik Žabarske noći, ali meni je u Lokvama uvijek dobro i ja u ovaj dio Gorskog kotara dolazim još od srednje škole pa sam već pomalo i doma«, rekao je Gudelj koji je na pitanje hoće li doći i iduće godine braniti titulu pobjednika odgovorio: »Ne samo iduće, već i ostalih godina ću nastaviti dolaziti u Lokve i na Žabarsku«, rekao je Gudelj.



Prava fešta




Ovakvih gostiju nikad dosta, složit će se Lokvarci čija direktorica TZO-a Lokve Đurđa Malnar ističe kako je odaziv na 42. izdanje ove čuvene fešte među najboljima u nekoliko posljednjih godina: »Sva mjesta za stolovima prodali smo prije početka programa, a nakon toga moglo se kupiti još samo kartu za koncert »Koktelsa« što su mnogi i učinili pa smo imali zaista pravu feštu na kojoj je bilo puno Primoraca koji vole Koktelse, ali i puno domaćih ljudi, više no na ranijim Žabarskim noćima. Hvala svima koji su došli, a posebno hvala našim sponzorima – Primorsko-goranskoj županiji, farmi Queen Sheep iz Mrzle Vodice, Hotelu »Bitoraj« iz Fužina te Jadran hotelima iz kraljevičke Uvale Scott«, rekla je Đurđa Malnar, a načelnik Općine Lokve Toni Štimac »tajnu« jako dobrog odaziva gostiju vidi u Koktelsima:



Provjerena ekipa


»Posljednjih smo godina pokušavali s raznim grupama iz raznih dijelova Hrvatske, ali očigledno da ljudi najviše vole domaće pa mislim da ćemo, poučeni ovim dobrim odazivom i feštom, nastaviti i u narednim Žabarskim na ovaj način, a to znači prirediti pravu domaću primorsko-goransku feštu. Tome je svoj doprinos dala i Primorsko-goranska županija čiji je dožupan Petar Mamula bio među natjecateljima sa žabom koja se zvala Toni, tu je i Sonja Šišić iz JU »Prirode«, Marko Filipović iz Grada Rijeke i mnogi drugi koji su se, vjerujem, dobro zabavili«, rekao je Štimac koji je bio i službeni voditelj, dok je brigu o skokovima i zdravlju žaba vodila provjerena ekipa na čelu s liječničkom ekipom obitelji Bašić (primarius dr. sc. Saša i dr. mr. phar. Bojan) te strogim mjeriteljima dužine skokova – Arsenom i Ervinom Petelinom, dok je Ivana Možnik marljivo sve upisivala i kontrolirala.



Uz iće i piće te žablje skokove u tri serije, zaplesati se i zapjevati moglo najprije uz domaći band Homer koji je znalački dizao temperaturu i raspoloženje, a po završetku skokova uslijedio je Koktelsi show s puno dobrih vibracija prepunih tex-mex i polka/potresujka ritmova pa su zbilja na svoje došli svi koji vole prave tance, a takvih je bilo puno pri čemu su neki došli baš zbog svojih Koktelsa. Sve u svemu, baš prava Žabarska – vesela, razigrana i rasplesana!



Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista