Welness centar Risnjak

S Krka u Delnice: Posao iz svojih snova Bodulka našla u – Gorskom kotaru

Marinko Krmpotić

Kad su mi vlasnici hotela ponudili da u njihovom prostoru pokrenem posao i praktično se preselim ovamo, rado sam to prihvatila jer sam uspjela spojiti dvije ljubavi – onu prema poslu i onu prema Gorskom kotaru, priča voditeljica wellness centra »Balans – snaga uma i ljepota tijela«



DELNICE Već dva mjeseca u Hotelu »Risnjak« djeluje vrlo zanimljiv i mnogima sve privlačniji wellness centar »Balans – snaga uma i ljepota tijela«, a zanimljivo je da ga vodi Jasna Lesica, Primorka s Krka, koja toliko ozbiljno shvaća svoj posao da se zbog njega i – preselila u Delnice! I tako, dok Gorani uglavnom bježe iz svog zavičaja i traže posao drugdje, Jasna je krenula drugim ali, kaže nam, za nju potpuno logičnim putem.


»Moja ljubav prema Gorskom kotaru traje od kada znam za sebe, a zaljubljena sam u ovaj divni kraj ponajprije zbog prekrasne prirode i čistog zraka. Baš zato često sam dolazila i boravila ovdje, a kad se pružila prilika da to spojim s poslom i praktično se preselim ovamo, rado sam to prihvatila jer sam uspjela spojiti dvije ljubavi – onu prema poslu i onu prema Gorskom kotaru.


Kad su mi Ante i Karmen Kraljević, vlasnici »Risnjaka«, ponudili da u njihovom prostoru pokrenem posao, ostala sam najprije oduševljena ljepotom i stilom prostora idealnog za wellness aktivnosti, pogotovo za opuštanje uma i tijela«, govori Lesica, naglašavajući kako je već nazivom – »Balans – snaga uma i ljepota tijela« – željela istaknuti temeljne ciljeve svog rada.


Holistički pristup




»Naziv je posljedica spoznaje da čovjek mora imati balans, ravnotežu na svim razinama – emocionalnoj, mentalnoj, duhovnoj i fizičkoj. Kad je čovjek uravnotežen, onda se i okolnosti oko nas »poslože« i puno je manje problema i poteškoća. Mislim da u tom procesu sve polazi od uma i mentalne snage i ako tu uspijemo pronaći sami sebe, onda je dalje sve moguće.


Kroz rad s korisnicima usluga ovog wellness centra težim skladu unutrašnje (duhovne) i vanjske (fizičke) ljepote, a to se realizira kroz razne programe – masažu tijela, njegu lica, tjelovježbu ili pak relaksaciju koja uključuje meditaciju, vježbe disanja i kreativnu vizualizaciju, a osmislila sam i program boravka u prirodi uz meditaciju i osvješćivanje ljepote prirode.


Sve zajedno jedan je koncept utemeljen na holističkom pristupu i sigurno vodi do uravnoteženja i opuštanja«, govori Jasna Lesica, napominjući kako se radi prema potrebama korisnika usluga.



Sličan posao Jasna Lesica radila je donedavno sezonski u Gradu Krku u sklopu kampa »Politin«. Uz to je na Krku osnovala i Udrugu »Kreatori života« s kojom je radila i u Zagrebu, naglašavajući potrebu duhovnog razvoja. »Delnice i Hotel »Risnjak« su nastavak te priče, nastavak mog osobnog razvoja u okviru kojeg želim pomoći svima s kojima radim«, kaže Jasna Lesica.



Zadovoljna odazivom


»Kad čovjek radi to što voli, onda radnog vremena i nema. Zaista s velikom radošću dolazim na posao i uživam u svojoj oazi opuštanja te nastojim te osjećaje i opuštanje dijeliti s drugima. Prostor u kojem radimo na nekih osamdesetak kvadrata nudi mogućnost masaže, saune i opuštanja na dvije ležaljke, a tzv. relax prostor omogućava i tjelovježbe.


Cilj i želja mi je da se ljudi osjećaju kao kod kuće pa je dio ponude i čaj, voće i razgovor. Za početak sam zadovoljna odazivom i sigurna sam da će broj korisnika rasti. Naravno, posebno zahvaljujem djelatnicima Hotela »Risnjak« te Anti i Karmen Kraljević što su mi dali priliku da radim posao kojeg jako volim, posao o kojem sam sanjala pa sam sretna i zadovoljna i nastojim to zadovoljstvo i sreću prenijeti na ljude s kojima radim«, rekla je Jasna Lesica, otočanka koja uživa u goranskom zraku i šumi.