Kvizomanija zahvatila Gorane

Ravnogorska ekipa ‘Čupakabre’ pobjednik pub kviza u Skradu

Danijela Pleše

Posljednji u nizu goranskih pub kvizova – u Domu kulture Skrad / Foto Danijela PLEŠE

Posljednji u nizu goranskih pub kvizova – u Domu kulture Skrad / Foto Danijela PLEŠE

Skradski kviz ovoga puta sastojao se od 40 pitanja iz kategorija: povijest, zemljopis, film, glazba, umjetnost, književnost te opća kultura. Pitanja je sastavila ekipa domaćina iz Skrada naziva »Du je vozo« koja već dvije godine sudjeluje po organiziranim kvizovima



SKRAD Sve popularnija zanimacija svih generacija u vidu pub kviza organizirana je zahvaljujući Udruzi mladih »Initium« u Domu kulture u Skradu povodom proslave Dana općine.


Inače, organiziranje kvizova, posebno u zimskom periodu, zadnjih godina sve je popularnije među mladima u Gorskom kotaru. Svaki kviz organiziran je po određenim pravilima koje ekipe moraju poštivati.


Skradski kviz ovoga puta sastojao se od 40 pitanja iz kategorija: povijest, zemljopis, film, glazba, umjetnost, književnost te opća kultura. Pitanja je sastavila ekipa domaćina iz Skrada naziva »Du je vozo« koja već dvije godine sudjeluje po organiziranim kvizovima.




Ekipe su morale maksimalno imati četiri člana te u danom roku odgovoriti na pitanje iz zadane kategorije. Ukupno je bilo prijavljeno 15 ekipa s područja Ravne Gore, Delnica, Mrkoplja te domaćina Skrada. Među njima su bili i jedni od začetnika organiziranja kvizova, ekipa »Sušilo« iz Mrkoplja.


– Oduvijek sam volio kvizove te sam prije dvije godine krenuo s organizacijom u Mrkoplju. Ukupno smo imali 54 kviza i prosječno nam se prijavljuje desetak ekipa s područja Gorskog kotara, a znaju zalutati i iz Rijeke. Na jubilarnom 50. kvizu prijavljena je bila 21 ekipa, što dovoljno govori o sve većem interesu. Svaki put ekipe međusobno sastavljaju pitanja, što je i najpravednije. Imali smo ljetnu pauzu te sad kroz jesen započinjemo s novim pitanjima, ekipe jedva čekaju – kaže Robert Starčević Baća, jedan od organizatora kviza u Mrkoplju.


Skradski kviz završio je pobjedom ekipe »Čupakabre« iz Ravne Gore, drugi su bili »Matanovci« također iz Ravne Gore, a treći »Sušilo iz Mrkoplja«. Ostali će priliku za osvajanjem novih bodova i ukupnu pobjedu imati uskoro u Mrkoplju kada kreće nova sezona kvizova jer, osim prilike za druženje, nije naodmet testirati ni vlastito znanje.