Potpisani ugovori

Prodana i zadnja trećina imovine bivšeg Sljemena u Vrbovskom

Danijela Pleše

Foto D. Pleše

Foto D. Pleše

Nekretninu u vlasništvu Komunalca kupilo je ogulinsko poduzeće DIP Commerce. Drugi ugovor tiče se izvođenja druge faze radova na javnoj rasvjeti



VRBOVSKO Jučer su u prostorijama Grada Vrbovskog potpisana dva ugovora, a tiču se izvođenja radova izgradnje javne rasvjete, odnosno kupoprodaje nekretnine u vlasništvu vrbovšćanskog Komunalca. Ugovor o izvođenju druge faze radova na javnoj rasvjeti u Ulici hrvatskih branitelja i na državnoj cesti D42 sklopljen je između Grada Vrbovskog te Obrta za elektroinstalacijske radove Udiković. Ugovor su potpisali gradonačelnik Dražen Mufić i vlasnik obrta Ivan Udiković.


– Projekt se sastoji od tri faze za koje se nadamo da ćemo ih završiti u tri godine. Prva faza je proširenje javne rasvjete od izlaza s autoceste po državnoj cesti D42 do raskrsnice sa Ulicom Kralja Tomislava prema školi. Druga faza označava izgradnju rasvjete od Ulice Kralja Tomislava državnom cestom D42 prema Stubici do Kate Ivanove, kuće na samom zavoju. Na tom dijelu idemo i s izgradnjom nogostupa. Treća faza je proširenje javne rasvjete u samom centru Vrbovskog, u Ulici hrvatskih branitelja, od tržnice do raskrižja s državnom cestom D42. Tada će Vrbovsko biti potpuno zaokruženo javnom rasvjetom te već sada imamo pozitivnih komentara, pogotovo radi dijelova koje građani koriste kao lijepu šetnicu. Tvrtka koja je odabrana među pet pristiglih ponuda je ujedno bila i najpovoljnija te iza sebe ima već iskustva na određenim projektima – pojasnio je gradonačelnik Dražen Mufić.


Drugi ugovor potpisali su direktorica Komunalca Nikolina Osojnički i direktor ogulinske tvrtke DIP Commerce Damir Bokulić.




– Grad Vrbovsko je među rijetkima u Hrvatskoj kupio gotovo svu imovinu firmi u stečaju na području grada. Tako smo kupili i cijelu imovinu nekadašnjeg poduzeća Sljeme, koja je bila na tri lokacije. Dvije smo već ranije uspjeli prodati, a ovim potpisivanjem ugovora prodali smo i zadnju trećinu poduzeću DIP Commerce za iznos od 1.447.560 kuna. Od toga je već 300.000 kuna uplaćeno kao rata i uvjet, a ostali iznos u visini od 1.147.560 kuna isplatit će se u 30 rata po 38.252 kuna. Radi se o poduzeću koje se bavi prodajom građevinskog materijala te nudi vrlo široki spektar proizvoda koji treba Vrbovskom, no i ostalim dijelovima Gorskog kotara. Poduzeću želim puno uspjeha u radu te im želim dati do znanja da su im naša vrata uvijek otvorena, da im stojimo na raspolaganju – izjavio je gradonačelnik Mufić.


Na njega se nadovezao i direktor ogulinskog poduzeća Damir Bokulić, poručivši da su poduzeće s dugogodišnjom tradicijom na više lokacija. Ova u Vrbovskom je četvrta po redu te se nadaju da će postići rezultate i da će do kraja ove godine krenuti s prodajom, ukoliko se sve posloži kako treba.