Podnevna fešta

Potvrđeno da je u Fužinama oboren rekord – bilo je 12 tisuća posjetitelja

Marinko Krmpotić

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Veliki ugled fužinske fešte privukao je goste iz svih dijelova Hrvatske i Slovenije kojima nije smetao ni prometni krkljanac jer je raspoloženje bilo odlično, vino vruće baš kako treba, goranske kobasice u pecivu slasne, a glazba poletna i vesela



Dvanaest tisuća posjetitelja – bar tako tvrde domaćini – novi je rekord tradicionalnih fužinskih podnevnih ispraćaja Stare godine na otvorenom koji su ovog novogodišnjeg vikenda doživjeli svoje sedamnaesto izdanje.


Novom rekordu koji neće tako lako biti nadmašiti, svakako je pogodovala činjenica da je ovog puta Stara godina pala ne neradni dan – subotu – a itekako bitno bilo je i to što je vrijeme bilo hladno, ali prekrasno. Sve to, uz već veliki ugled ove manifestacije, privuklo je u Fužine vlakom, autobusima i osobnim automobilima dvanaest tisuća ljudi.


Naravno, najbolje su prošli oni koji su stigli ranije jer su uspjeli naći bolja mjesta za parking, a oni koji su odlučili pristići nakon deset sati morali su parkirati malo dalje.




No, malo koga je to smetalo jer je raspoloženje bilo odlično, vino vruće baš kako treba, goranske kobasice u pecivu slasne, a glazba poletna i vesela pa je najbolji mogući uvod u doček Nove 2017. godine oduševio uglavnom svakog sudionika ovog već nadaleko poznatog druženja.