Gino Pastorčić i Dražen Mufić

Potpisani ugovori u kupoprodaji PIK-ove imovine u Vrbovskom

Marinko Krmpotić

Gino Pastorčić i Dražen Mufić / Foto Marko GRACIN

Gino Pastorčić i Dražen Mufić / Foto Marko GRACIN

Grad Vrbovsko preuzima objekte nekadašnjeg Lovačkog doma, upravne zgrade Prometa i restorana Risnjak



RIJEKA  U prostorijama PIK-a Rijeka jučer su ugovore o kupoprodaji imovine PIK-a Gradu Vrbovskom potpisali direktor PIK-a Gino Pastorčić i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.


Tim činom kraju je priveden proces preuzimanja objekata nekadašnjeg Lovačkog doma Vrbovsko, upravne zgrade Prometa Vrbovsko te nekadašnjeg restorana Risnjak u vlasništvo Grada Vrbovskog.


U svaki od ovih objekata Grad Vrbovsko planira uložiti određena sredstva namijenjena obnovi, nakon čega je cilj ponuditi te objekte potencijalnim investitorima, govori gradonačelnik Mufić i dodaje:




– Prije svega zahvaljujemo gospodinu Pastorčiću koji je, kako PIK spomenute objekte ne misli stavljati u funkciju, donio najbolju moguću odluku i zaustavio njihovo daljnje propadanje koje je bilo golim okom vidljivo. Naš je cilj sada sva ta tri objekta obnoviti te potom naći potencijalne ulagače, a zanimanje već postoji. No, čak ako se nitko i ne javi na natječaj koji ćemo uskoro raspisati, mi imamo plan za svaki od tih objekata pa ćemo, ne bude li interesa, Lovački dom namijeniti preseljenju gradske knjižnice i radu udruge »Pomoć u kući«, bivšu upravnu zgradu PIK-a preuzet će kao mjesto upravljanja naše gradsko poduzeće Vode, a nekadašnji Risnjak mogao bi postati dom za starije koji je našem području itekako potreban.


Naravno, pojavi li se kvalitetan i vjerodostajan ulagač koji želi nešto drugo, mi smo spremni te prostore ustupiti mu za, u najgorem slučaju, cijenu po kojoj smo ih otkupili.


Također, vrlo je bitno to što smo sada mi vlasnici tih prostora, a to nam omogućuje i kandidaturu pri raznim EU fondovima, što dodatno širi mogućnost ulaganja i namjene tih objekata.


Kao lokalna samouprava nismo presretni što se moramo baviti i ovime, ali kako su ti objekti godinama propadali, mi smo odlučili reagirati, kupiti ih i pokušati ih staviti na tržište.


U niz prethodnih navrata to smo uspjeli i s imovinom nekih drugih tvrtki u stečaju na području našega grada pa vjerujem da ćemo i sada biti uspješni – rekao je gradonačelnik Mufić.