Blagdansko ozračje

Počinje adventska bajka: Delničani podigli selo Bake Mraz

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ



Otkrivanjem velike Božićne kugle na trgu kraj fontane te uvodnom feštom uz kuhano vino u Selu Bake Mraz u Delnicama je otvorena treća po redu Delnička Adventska bajka, priredba koja će tijekom narednih šest tjedana, sve do početka 2016. godine, nastojati kroz različite sadržaje ponuditi Delničanima, Goranima i njihovim gostima uživanje u blagdanskom ozračju Adventa. Velika božićna kugla ocrtana goranskim motivima i smještena na samom ulazu u Delnice, točnije na Trgu goranskih šumara i drvara, cilj ima privući pažnju putnika i ukazati im na blagdansko ozračje koje nude Delnice, rekao je delnički gradonačelnik Ivica Knežević na prigodnoj svečanosti otvaranja.


»Nakon uspješnog postavljanja Uskršnjeg jaja došli smo na ideju da slično napravimo i u dane Adventa pa smo osmislili ovu Božićnu kuglicu. Metalnu konstrukciju osigurala je bravarija »Grgurić« d.o.o., materijal za oslikavanje »Stenavert« d.o.o., a Duško Jurković napravio je slikarski dio posla«, rekao je Knežević izrazivši nadu kako će kugla privlačiti veliku pažnju najmlađih Delničana i gostiju.


Otvaranje je bilo uvod u sutrašnji prvi vikend Delničke adventske bajke tijekom kojeg će se većina zbivanja događati na Trgu 138. brigade HV-a, točnije uz Selu Bake Mraz gdje će se uz ponudu ića i pića moći slikati s Bakom Mraz, uživati u bajci »Zlatokosa i tri medvjedića«, posjetiti Sklonište za nezbrinute igračke, sudjelovati u igraonici pod nazivom »Postani i ti vilenjački šegrt« te od 14.30 i u ukrašavanju velike Božićne jelke, a u večernjim satima koncert Božićnih pjesama održat će Gradska limena glazba i grupa A je to!