Delnice

Piškor: “HSP i GO nude najmlađu i najperspektivniju listu”

Marinko Krmpotić

Tomislav Kezele, Ivan Piškor i Ivan Topić / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Tomislav Kezele, Ivan Piškor i Ivan Topić / Snimio Marinko KRMPOTIĆ



DELNICE Koliko su Delnice danas grad mladih i kako se čelništvo Grada Delnica odnosi prema mladima bila je tema tiskovne konferencije koalicije HSP-GO pri čemu je Ivan Piškor, nositelj liste ove koalicije konstatirao kako iz Delnica mladi odlaze, jer im se ne stvara mogućnost za ostanak:


»Mladi trebaju sigurnost, posao, mjesto na kojem će moći stvarati svoju budućnost. Trebaju biti uključeni u odluke koje se donose u vlastitom gradu. Mladima u Delnicama nije se pružila prilika. Udruge mladih u Delnicama svojim su trudom u organizaciji kulturno-umjetničkog sadržaja bile prepoznatljive ne samo u Delnicama nego i šire. Nažalost udruge mladih su zapostavljene u protekle četiri godine a njihov je trud zanemaren«, rekao je Piškor, a čelnik delničke Generacije obnove Ivan Topić podsjetio je kako je na početku mandata aktualnog gradonačelnika Savjet mladih u koordinaciji s delničkim udrugama nastupio prema gradu s inicijativom za otvaranje kluba mladih:


»Nažalost, projekt koji bi za razliku od nekih drugih mogao biti i financijski održiv zbog sadržaja koji bi nudio, naišao je na zid iako su se pojavila sredstva iz kojih je mogao biti realiziran ali si je pravo na njihovu raspodjelu uzeo jedan čovjek. Grad mladih danas je u Delnicama očigledno obična ispraznica no ne mora tako i biti. Delnicama su potrebne svježe snage, a HSP i GO nude najmlađu i najperspektivniju listu. Nadamo se da će naši sugrađani to prepoznati i zaokružili listu broj 2 koju nosi 21. godišnji student informatike Ivan Piškor«, rekao je Topić.




Podršku mladim snagama ove koalicije dao je i »stari vuk« Tomislav Kezele dodavši kako je pokojna Janet Majnarić svoju ostavštinu namjenila upravo delničkoj mladeži:


»Unatoč tome u »Povjerenstvo za predlaganje, praćenje realizacije i nadzor nad provedbom projekata koji će se financirati iz donacija pok. J. Majnarić« nije imenovan niti jedan član mlađi od 50 godina izuzev zamjenice gradonačelnika koja je u njemu po funkciji koju obavlja. Zar u Delnicama zaista nema niti jedna osoba mlađa od 30 godina koja bi po tom pitanju u ime mladih imala što reći? Starije generacije, kojima i sam pripadam, moraju shvatiti da potrebe mladih danas nisu iste kao u naše vrijeme. Oni najbolje znaju što žele, moramo im dati prostora i aktivno ih uključiti ih u život grada«, rekao je Kezele.