Ostaje po starom

OBNOVA POŠTE Iz HP-a uvjeravaju da ne planiraju zatvaranje ureda u Lokvama

Marinko Krmpotić

Od trenutka kad novouređeni prostor bude otvoren, u njemu će svi stanovnici s područja općine Lokve koji tu plaćaju komunalnu naknadu biti oslobođeni plaćanja uobičajene poštanske provizije koju će za njih plaćati Općina, najavljuje načelnik Lokava Toni Štimac



LOKVE Strah Lokvaraca i mještana koji žive na području općine Lokve vezan uz mogućnost zatvaranja njihovog poštanskog ureda je neosnovan, moguće je zaključiti nakon sastanka načelnika Lokava Tonija Štimca s Hrvojem Felkerom, izvršnim direktorom divizije mreže grupa područja 6. Primorsko-goranske i Istarske županije u Rijeci. Naime, na samom početku ove kalendarske godine, poštanski ured u Lokvama je zatvoren zbog, kako je to rečeno, obnove unutrašnjosti.



Dok Pošta Lokve ne započne s radom, mještanima će i dalje Općina Lokve omogućavati da tijekom tjedna, uz pomoć općinskog vozila, odlaze u Delnice i u tamošnjem uredu realiziraju sve što im je potrebno. Prijevoz je osiguran ponedjeljkom i četvrtkom pri čemu kombi za Delnice oba dana polazi u 11 sati, a povratak iz Delnica je u 12,30 sati. Dosadašnji odaziv, napominje načelnik Štimac, je velik pa će se i dalje nastaviti s tom praksom, sve dok ne bude gotova obnova poštanskog ureda u Lokvama.





No, to pojašnjenje nikako nije »leglo« mještanima koji su sve više bili uvjereni kako je sve skupa samo uvod u »odlazak« Pošte iz Lokava. No, ne radi se o tome, tvrdi se u dopisu koji su, odgovarajući na naš upit, poslali iz Hrvatske pošte. U odgovoru koji potpisuje Jo Kempen, izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije stoji:


– Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte i poštanskih ureda u zajednici. Razvojna strategija Pošta 2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te je Hrvatska pošta u zadnje dvije godine pokrenula velik investicijski ciklus, a upravo je razvoj mreže poštanskih ureda važan dio strategije tvrtke. Kako bi naši korisnici mogli što lakše i ugodnije obavljati svoje usluge ubuduće, odlučili smo u periodu slabijeg intenziteta prometa obaviti nužne popravke i održavanje poštanskog ureda u Lokvama.


Korisnike molimo za razumijevanje uz pojašnjenje da je ovaj korak bio nužan i da bi odabir nekog drugog vremenskog razdoblja, a ne zime, ipak bio puno izazovniji u smislu većeg broja stranaka, mještana, ali i turista. S obzirom na najveću maloprodajnu mrežu u Hrvatskoj, korisnicima su naše usluge dostupne u poštanskom uredu 51 300 Delnice čije je radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 70 do 20 sati te subotom od 8 do 12 sati. Zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju, piše Jo Kempen.Odgovor iste vrste, napominje načelnik Lokava Toni Štimac, usmeno je dobio i u razgovoru s čelnim čovjekom HP-a za područje Primorsko-goranske i Istarske županije.

– Nema razloga ne vjerovati u iznesena obrazloženja. Štoviše, raduje nas da je poštanski ured u Lokvama jedan od onih koji su obuhvaćeni projektom obnove, a i sami ćemo u budućnosti nastojati dati doprinos još kvalitetnijem radu tog ureda i njegovom češćem korištenju od strane naših mještana. Tako smo već do sada uredili frontalni zid zgrade pošte te stepenice koje su bile u lošem stanju, a pomoć takve vrste spremni smo ponuditi i ubuduće.


Također, od trenutka kad novouređeni prostor bude otvoren, u njemu će svi stanovnici s područja općine Lokve koji tu plaćaju komunalnu naknadu biti oslobođeni plaćanja uobičajene poštanske provizije koju će za njih plaćati Općina, najavljuje načelnik Lokava Toni Štimac.