Sanjkanje na kotačima

Najbrži sanjkaši Petra Dragičević i Boštjan Vizjak

Karolina Krikšić

Proglašenje pobjednika prve utrke prva utrka hrvatsko-slovenskog kupa / Snjimio Marin ANIČIĆ

Proglašenje pobjednika prve utrke prva utrka hrvatsko-slovenskog kupa / Snjimio Marin ANIČIĆ



LOKVE Jučer je u Lokvama napravljen prvi korak na putu da ovo goransko mjesto postane hrvatski sanjkaški centar. Naime, na tamošnjoj stazi »Jezero« održana je prva utrka Hrvatsko-slovenskog kupa u sanjkanju na kotačima na prirodnim stazama.


Nastupilo je ukupno 12 natjecatelja, mahom Slovenaca, a  Ivica Urbanc, predsjednik SK »Prepnek« Delnice i trener hrvatske sanjkaške reprezentacije, ističe da iz godine u godinu očekuje sve veći broj natjecatelja.


– Treba imati na umu da je riječ o sportu koji podrazumijeva skupu opremu i u kojem se razvijaju velike brzine, tako da na natjecanjima sudjeluju oni vješti i iskusni. Ove godine u Lokvama su nastupili Patricija Urbanc i Ivica Pizent, no nadam se da će već već sljedeće hrvatski natjecatelji biti brojniji, napominje Urbanc dodajući da uz delnički »Prepnek« u Hrvatskoj postoji još samo dva sanjkaška kluba »Plešivica« i »Zavojec« Bregana.




Natjecanje je održano u šest kategorija, ovisno o dobi i spolu natjecatelja, a na koncu su proglašeni i najbrži ženski i muški natjecatelji – Petra Dragičevič (SAK Jesenice) i Boštjan Vizjak (SAK Podljubelj). (K. K.)