Pred drugi krug

Mrle: Delničani pokazali da žele promjene, a ja sam ih spreman ostvariti

Marinko Krmpotić



DELNICE Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima te nada da će u drugom krugu biti još bolji, temeljne su poruke prvog obraćanja predstavnika delničke koalicije PGS/HNS/HSU čiji je kandidat za gradonačelnika Tomislav Mrle ušao u drugi krug borbe za čelno mjesto Delnica. Komentirajući rezultate njihovog programa »Abeceda uspjeha«, Mrle je rekao da je abeceda uspjela jer mu je povjerenje izrazio 571 glasač, odnosno nešto više od 23 posto:


»No, još je bitnije da je skoro 60 posto ljudi, njih oko 1.400, željno promjena, a kod liste za Vijeće to je čak oko 1.600 ili 75% ljudi željnih promjena. Zato pozivamo sve te koji su glasali za promjene, kao i one koji nisu izašli na izbore, da glasaju za nas u drugom krugu jer smo mi ti koji donosimo promjene i uvažavamo drugačije mišljenje. Nama je vodilja zajedništvo, a cilj napredak grada. Hvala svima koji su to prepoznali i glasovali za nas, a sigurni smo da će ih nakon drugog kruga biti još više. Poručujemo biračima da izađu na izbore i svojim glasom daju mogućnost promjenama. Sve je u vašim rukama, pozivam sve, i mlade, i stare, da izađete na izbore. Nakon prvog kruga smatramo se moralnim pobjednicima, a s vašim glasovima nakon drugog kruga bit ćemo ukupni pobjednici«, rekao je Mrle.


Tanja Jakovac, nositeljica koalicijske liste istaknula je kako su ona i Mrle dobili 571-u potvrdu da su na pravom putu: »Neki kažu da smo trebali biti žešći u kampanji, ali Tomislav i ja nismo takav tip političara. Obećali smo vratiti vjeru u politiku i političare i to ćemo i dalje raditi – pravedno, pošteno, moralno i zajedno.




Imamo znanja i kompetencije voditi grad, a vodit ćemo ga pravedno za svih. Dajte glas ljudima koji znaju da ste ovdje«, rekla je Jakovac, dok je čelnik HNS-a Delnice Goran Rački poručio da je 4. lipnja pred biračima vrlo bitna odluka: »Gradonačelnik koji funkcionira na način isključivosti i ne želi suradnju, već samo jednoumlje, ne zaslužuje daljnje povjerenje«, poručio je Rački.