Kotar sezona

“Metoda za brak” Hit teatra večeras u Radničkom domu Delnice

Marinko Krmpotić



DELNICE Danas, u petak 13. svibnja u Radničkom domu Delnice bit će održana zadnja predstava prve Kotar sezone koju je uspješno ove godine organizirao Kotar teatar.


Naime, nakon što su tijekom posljednje četiri godine u Delnicama tijekom ljeta priređivali atraktivan program kazališnih predstava, filmskih projekcija, glazbenih druženja i raznovrsnih kreativnih radionica, u Kotar teatru odlučili su ove godine sve aktivnosti proširiti i na zimske mjesece te su od početka ove godine u Delnicama priredili nekoliko vrlo zanimljivih i dobro posjećenih predstava.


Matija Kezele, umjetnički voditelj Kotar teatra, ističe kako će s današnjom predstavom konačan broj zimskih kazališnih gostovanja dosegnuti broj od četri predstave i šest izvedbi.




– Ostvarili smo to zahvaljujući našim stalnim partnerima, Gradu Delnice i Turističkoj zajednici grada Delnica te onima koji su nam pomagali pri ovogodišnjim gostovanjima – Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, Hrvatskom šumarskom društvu – ogranak Delnice, Pierre Vally teatru iz Zagreba, Zijahu Sokoloviću te Hit teatru koji zatvara ovogodišnju sezonu i najavljuje peti po redu Kotar fest! Nadamo se da će predstave unutar Kotar sezone zaživjeti u još većem opsegu u nadolazećoj sezoni (2016./2017.), a svima poručujemo – Dišimo kulturu punim plućima!


Pilot-projekt Kotar sezona! završava gostovanjem Zagrebačkog Hit teatra i izvedbom predstave »Metoda za brak«. Predstava se održava večeras u Radničkom domu s početkom u 20 sati, a kroz nju će se moći saznati što žene misle, što muškarci žele te kako riješiti bračne probleme.


U 70 minuta lucidne i inteligentne komedije »Metoda za brak« gospodin i gospođa Mikić uz pomoć bračne savjetnice na originalan način vode nas kroz sve korake jedinstvene metode za brak. Redateljica predstave je Iva Srnec, dramaturginja Nina Horvat, a glume Matea Elezović, Petra Težak i Zlatan Zuhrić Zuhra.