Sve češći bliski susreti

Medvjedica s mladima šetala Zelinom Crnoluškim, prolaznici je vikanjem otjerali u šipražje

P. N.

Snimio Fred Demark

Snimio Fred Demark

Šokirao sam se jer je bila impresivnih dimenzija, veća nego sam ikad vidio medvjeda u zoološkom vrtu. Zastao sam i napravio nekoliko snimaka. Čak me je pogledala kao da mi pozira, javlja nam Fred Demark



Naš čitatelj Fred Demark doživio je jučer bliski susret s medvjedicom i dvoje mladih u goranskom mjestu Zelin Crnoluški, nedaleko od Nacionalnog parka Risnjak.


Riječ je o mjestu uz cesticu između Gornjeg Jelenja i Crnog luga, koja je prečica na putu Rijeka – Delnice – Čabar prema Sloveniji.


Demark se naime vozio tim putem u 18,30 i u jednom oštrom zavoju ugledao medvjeđu obitelj. “Niti deset metara od mene bila je golema medvjedica s dvoje mladih. Šokirao sam se jer je bila impresivnih dimenzija, veća nego sam ikad vidio medvjeda u zoološkom vrtu. Zastao sam i napravio nekoliko snimaka. Čak me je pogledala kao da mi pozira. Nekoliko vozača zasutavilo je automobile na tom mjestu i svi su fotografirali nesvakidašnji prizor”, priča Fred Demark. Kako nam javlja Demark, neki su pojedinci čak izlazili iz vozila kako bi napravili bolji snimak. “Neki počeli vikati, oponašati lavež pasa pa se medvjedica uvukla u obližnju šikaru. Produžio sam dalje, pun straha, naježen od prizora i mogućih opasnosti”, priznaje Demark.“Stao sam tek koji kilometar dalje u prvoj gostionici u Mrzloj vodici. Tu je najzapadniji krak Lokvarskog jezera. Svi uzbuđeni ispričali smo konobaricama što smo vidjeli a one su nam rekle da se već šest dana uzastopce medvjedi pojavljuju na tom mjestu”, kaže Fred Demark.Od lovaca je Demark doznao da medvjeda ima i na Platku da se spuštaju do Grobnika.