Uspjesi kao na traci

Medalja do medalje: Goranin rasadnik mladih kuglača

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Martin Latinović prvak je Hrvatske, a Igor Žauhar treći u kategoriji Sprint do 18 godina. Igor Žauhar i Ivan Janeš treći su u Tandemu za juniore do 23 godina, a Matej Frlan i Martin Latinović također su brončani u Tandemu za mlađe juniore do 18 godina. Matej Mrle treći je u državi među kadetima do 14 godina



DELNICE Odličnim nastupom Mateja Frlana i Martina Latinovića na prvenstvu Hrvatske u kuglanju u kategoriji Tandem za mlađe juniore do 18 godina u Osijeku nastavljen je sjajan niz rezultata koje ove jeseni ostvaruju mladi kuglači Kuglačkog kluba »Goranin«.


Vrlo je bitno da je dobna granica u okviru kojih ih ostvaruju sve viša pa su tako čak tri ove jeseni osvojene medalje vezane uz uzraste do 18, odnosno 23 godine što znači da mladi delnički kuglači nastavljaju s uspjesima koje su bilježili i u znatno mlađim kategorijama. Štoviše, delnički kuglači mahom su među najmlađima na tim natjecanjima što znači da itekako postoji mogućnost daljnjeg razvoja i usavršavanja.


Ušli kao zadnji


Najbolji primjer za to je pažnje vrijedan uspjeh Igora Žauhara i Ivana Janeša koji su na prvenstvu Hrvatske u kuglanju u kategoriji Tandem za juniore do 23 godina u Zaboku osvojili brončanu medalju. Na prvenstvu je nastupilo 16 tandema iz osam hrvatskih kuglačkih klubova, a za KK Goranin nastupila su tri tandema – Marko Petranović i Matej Frlan bili su vodeći (!) nakon kvalifikacija sa srušenih 289 čunjeva, Martin Latinović i Dominik Jakovac zauzeli su 7. mjesto sa 263 čunja, a Igor Žauhar i Ivan Janeš kao posljednji (šesnaesti) ulaze u osminu finala. No, sjajnom igrom u osmini finala izbacuju prvoplasirani tandem »Goranina 3« da bi potom u četvrtfinalu nakon 1-1 u setovima pobjedili sa 11-6 u doigravanju tandem »Zaprešića I« kojeg su činili prvoligaški igrači. Tim rezultatom osiguravaju polufinale i brončanu medalju. U borbi za finale Janeš i Žauhar gube 2-0 od tandema »Željezničar I« iz Čakovca kasnijih osvajača zlatne medalje.


Razigravanje za zlato




Prije toga na prvenstvu Hrvatske u kategoriji sprint do 18 godina na natjecanju održanom u Delnicama Martin Latinović postao je prvak Hrvatske, a Igor Žauhar brončani. Na prvenstvu je nastupilo 38 mlađih juniora iz 11 hrvatskih kuglačkih klubova, a za »Goranin« je nastupilo šest kuglača od kojih su Dominik Jakovac, Martin Latinović, Matej Frlan i Igor Žauhar prošli kvalifikacije i ušli među 16 najboljih, dok Marko Petranović i Ivan Janeš ne uspijevaju ostvariti plasman u osminu finala.


U osmini finala sva četvorica odličnom igrom pobjeđuju svoje protivnike i ostvaruju plasman u četvrtfinale u kojem Dominik Jakovac tijesno nakon 1-1 i razigravanja 24-23 gubi od Igora Kolarića iz Željezničara Čakovec, dok je u dvoboju Goraninovih kuglača za ulazak u polufinale Igor Žauhar bio bolji od Mateja Frlana sa 2-0 u setovima i osigurao brončanu medalju, dok Martin Latinović nakon 1-1 pobjeđuje Tomislava Vukovića iz Korane Slunj u razigravanju 17-13 i također ulazi u polufinale.


U polufinalu Latinović pobjeđuje Žauhara 2-0, te ostvaruje ulazak u finale, time i svoj najveći uspjeh, borbu za zlato. Finalni dvoboj između Martina Latinovića i Filipa Marušića iz Zaboka bio je izjednačen i neizvjestan do samoga kraja, te nakon 1-1 u setovima i 178 srušenih čunjeva obojice, u razigravanju tri hica u pune Martin Latinović pobjeđuje sa 20-16 i donosi prvo zlato Kuglačkom klubu Goranin u konkurenciji do 18 godina.



Jesenska berba medalja mladih kuglača »Goranina« potvrda je vrlo kvalitetnog rada s mladima čemu se »Goranin« okrenuo pred tri-četiri godine stvorivši u tom razdoblju niz odličnih mladih kuglalča koji će, nastave li raditi na ovaj način, uskoro imati što reći i u seniorskoj konkurenciji. Naravno, velike zasluge za ovakve uspšjehe ima i njihov trener Damir Matković, kao i čelništvo kluba koje je pred nekoliko godina na inicijativu tajnika Dražena Tomića odlučilo intenzivirati rad s mladim kuglačima.



Peto odličje


Ovaj niz odličnih rezultata ovog vikenda nastavili su Matej Frlan i Martin Latinović koji osvajaju brončano odličje na kuglani »Pampas« u Osijeku na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju u kategoriji Tandem za mlađe juniore do 18 godina. Za Goranin su nastupila tri tandema – uz Frlana i Latinovića igrali su još i Marko Petranović i Ivan Janeš te Dominik Jakovac i Igor Žauhar koji su zaustavljeni u četvrtfinalu, dok tandem Goranina 2 u sastavu Frlan-Latinović kao prvoplasirani u kvalifikacijama sa 269 srušenih čunjeva pobjeđuju u četvrtfinalu i ulaze u borbu za medalje. U polufinalu gube od tandema »Osijeka 1« sa 2-0 u setovima čime osvajaju brončanu medalju.


To je peto odličje ove sezone za kuglače Goranina, jer se uz spomenute kuglače medaljom okitio i mladi Mataj Mrle, 11-godišnjak koji je osvojio broncu na prvenstvu Hrvatske u uzrastu kadeta do 14 godina.