Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Narodna knjižnica

Marijana Perinić i Ante Simonić gostuju u Delnicama

Narodna knjižnica i čitaonica Delnice / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Narodna knjižnica i čitaonica Delnice / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 22. kolovoz 2019. u 7:23 2019-08-22T07:23:00+02:00

Najprije će ovog četvrtka u Lovačkom domu Delnice u 19 sati gostovati Marijana Perinić, hrvatska književnica i stand up komičarka koja će nazočnima predstaviti svoj hvaljeni i od publike odlično prihvaćen roman koji pod nazivom »Jesi li online« nudi zanimljivu priču pet žena koje o svom životu i sudbinama svojih obitelji komuniciraju putem Facebook grupe

DELNICE  Za kraj vrućeg kolovoza Narodna knjižnica i čitaonica Delnice najavljuje dva zanimljiva književna gostovanja koja će svakako privući pažnju ljubiteja lijepe riječi.

Najprije će ovog četvrtka u Lovačkom domu Delnice u 19 sati gostovati Marijana Perinić, hrvatska književnica i stand up komičarka koja će nazočnima predstaviti svoj hvaljeni i od publike odlično prihvaćen roman koji pod nazivom »Jesi li online« nudi zanimljivu priču pet žena koje o svom životu i sudbinama svojih obitelji komuniciraju putem Facebook grupe.

Osam dana kasnije, točnije 30. kolovoza, na istom mjestu – u Lovačkom domu Delnice – s početkom u 19 sati poznati hrvatski intelektualac Ante Simonić predstavit će svoj trotomni rad o Zavičaju, točnije Rijeci ni Primorsko-goranskoj županiji.

Ta se trilogija sastoji od knjiga – RIJEKA VREMENA, Drevno susretište zavičajnog i svjetskog; RIJEKA VELIKOG UZLETA, Zavodljivost starog i izazov novog i RIJEKA NOVIH NADANJA, Stvaranje poželjne sadašnjosti i okrenutost budućnosti.

»Riječ o djelu koje sintetizira sveukupno znanje o povijesti svih ljudskih djelatnosti u više tisućljetnom rasponu paralelno donoseći sve ono što je u svijetu u danom trenutku bilo relevantno i važno i kako se to odražavalo na Rijeku, njenu okolicu, te uži i širi zavičaj što praktički podrazumijeva – od Rijeke s prstenom, preko Primorsko-goranske županije do susjednih županija – Istarske i Ličko senjske, a onda i kao širi zavičaj – cijele Lijepe naše«, piše u pozivnici za ovaj zanimljiv literarni događaj. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.