Ličko polje

MAROHLJINIJADA Ljubitelji gljiva i bilja došli na svoje

Marinko Krmpotić

Izložba samoniklog bilja i gljiva za kraj / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Izložba samoniklog bilja i gljiva za kraj / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Odaziv više oko 140 gljivara i ljubitelja bilja iz cijele Hrvatske dokaz je uspješnosti ove priredbe, napominje predsjednik »Grljka« Držislav Tadić koji je posebno zadovoljan prvim danom priredbe kad su lički ljubitelji gljiva ugostili pedesetak osnovaca iz šest goranskih i jedne krčke (Dobrinj) osnovne škole



LIČ Dvodnevna Marohljinijada koju su u Ličkom polju iznova uspješno priredili članovi Gljivarske udruge »Grljak« iz Liča jučer je kraju privedena prigodnom izložbom samoniklog bilja i gljiva te druženjem uz iće i piće.


Odaziv više oko 140 gljivara i ljubitelja bilja iz cijele Hrvatske dokaz je uspješnosti ove priredbe, napominje predsjednik »Grljka« Držislav Tadić koji je posebno zadovoljan prvim danom priredbe kad su lički ljubitelji gljiva ugostili pedesetak osnovaca iz šest goranskih i jedne krčke (Dobrinj) osnovne škole.


 – Uz njihove nastavnike i nas koji poznajemo stanje na terenu prošli smo kroz više od tri sata druženja i upoznavanja s biljnim svijetom Ličkog polja, a kraju priveli to druženje malim natjecanjem u prepoznavanju biljaka koje su učenici odlično prihvatili. U organizaciji tog dijela pomoglo nam je Društvo Naša djeca iz Fužina kojima zahvaljujemo. Drugog dana druženje je uz starije gljivare i ljubitelje prirode nastavljeno u Ličkom polčju, ali ovog puta uz stručno vodstvo »lovaca na bilje« Antona Rudana te Igora Žilića, instruktora preživljavanja u prirodi. Njih su dvojica na vrlo zanimljiv način predstavili biljni svijet u kojem su se našli da bi sve skupa kraju bilo privedeno izložbom samoniklog bilja i gljiva te predavanjem Antona Rudana«, rekao je Tadić.