Korejsko tržište

Lokvarska stolarija zapažena na sajmu u Seulu

Marinko Krmpotić

Naša vodeća tvrtka u proizvodnji prozora i kliznih stijena, skupa s partnerom, tvrtkom Alphacan Korea, predstavila je svoje proizvode pod brendom ALPHALOK na velikom međunarodnom sajmu KOREA BUILD 2017. KINTEX, izazvavši veliki interes



LOKVE Pažnje vrijedan istup na tržištu Dalekog istoka ostvarili su predstavnici vodeće hrvatske tvrtke u proizvodnji prozora i kliznih stijena, tvrtke Lokve d.o.o. koji su u Seulu, na velikom međunarodnom sajmu KOREA BUILD 2017. KINTEX s poslovnim partnerom, tvrtkom Alphacan Korea, zajednički predstavili svoje proizvode pod brandom ALPHALOK. Nastup lokvarskog poduzeća vrlo je značajan jer je riječ o vodećem međunarodnom sajmu graditeljstva, arhitekture i dizajna, koji je redovno, pa i ove godine, izuzetno dobro posjećen, a omogućio je posjetiteljima i izlagačima nova saznanja i trendove u suvremenoj arhitekturi, graditeljstvu, te primjeni IT tehnologije u građevinskim materijalima.


Štand tvrtke Lokve je modernim dizajnom i prezentiranim izlošcima privukao pažnju i interes brojnih posjetitelja što će, nadaju se u tvrtki Lokve d.o.o., dovesti i do jače poslovne nazočnosti na ovom velikom i u svjetskim okvirima značajnom tržištu. Da je to moguće, potvrđuje i činjenica da njihov partner Alphacan Korea, čije je sjedište u Seulu, ima razgranatu mrežu od čak 16 distributera i izložbenih salona raspoređenih po cijeloj Južnoj Koreji. Naravno, svi prozvodi Lokava d.o.o. bit će prezentirati u Alphacan Corei, čime su stvorene sve predispozicije za prodaju proizvoda i osvajanje ovog udaljenog, ali vrlo velikog i značajnog tržišta.



Osim spomenute suradnje s tvrtkom Alphacan, ova sajamska priredba donijela je i druge brojne poslovne susrete, a među njima je svakako vrlo zanimljiva dogovorena poslovna suradnja koja bi u budućnosti trebala rezultirati implementacijom IT tehnologije koja još nisu viđena na europskom tržištu i čijom će ugradnjom proizvodi Lokve d.o.o. dodatno dobiti na kvaliteti i originalnosti.





Mogućnosti daljnjih iskoraka na ovo tržište postoje ne samo zbog zapaženog nastupa na ovom sajmu, već i stoga što su Lokve d.o.o. na ovim prostorima već ostvarile nekoliko jako dobrih projekata, ponajprije onih vezanih uz naselja obiteljskih kuća Kmgae town, Mapyeong dong i Yongin Si, gdje je isporučena njihova stolarija za nekoliko privatnih objekata, a isto je učinjeno i za ekskluzivni hotel Asissi nedaleko od Seula. Budući da su reakcije kupaca mahom bile izuzetno pozitivne, lokvarski proivođači prozora i kliznih stijena s pravom se nadaju da u Koreji mogu izazvati dodatno zanimanje te još pojačati svoju nazočnost na tom tržištu.