Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 6
Sutra: 5° 5° 6
22. siječnja 2019.
Fužine

Ljubobratović: "Radit ćemo na realizaciji niza najavljenih projekata kao što je vrtić"

Hrvoje Ljubobratović i Ela Korica / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Hrvoje Ljubobratović i Ela Korica / Snimio Marinko KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 1. lipanj 2017. u 16:02 2017-06-01T16:02:14+02:00

Turistički brodić bi svakodnevno trebao voziti od 20. lipnja do 1. rujna, ali to se često ne poštuje. Fužinsko ljeto daleko je od zanimljivosti i kvalitete koju je nekada imalo, a nedopustivo je da je Turistički ured bio zatvoren 1. svibnja kad je ovdje došlo oko 6 000 izletnika. Tu moramo učiniti iskorak, a to znači vidjeti da li je potrebna određena financijska potpora za, primjerice, Ljeto u Fužinama, kaže Ljubobratović

FUŽINE  U prvom krugu izbora za načelnika Fužina mladi 29-ogodišnji Hrvoje Ljubobratović (SDP) osvojio je svega tri glasa manje od Davida Bregovca i najmlađi je goranski kandidat na načelnika.Manjak od samo tri glasa, ističe Ljubobratović, dobar je kapital za završnu utrku: »Dobijemo li ja i moja zamjenica Ela Korica izbore radit ćemo na realizaciji niza već najavljenih projekata kao što je vrtić za kojeg već imamo osnove i smatram da treba nastaviti u skladu s odlukom  Općinskog vijeća.Nadalje, treba širiti industrijske zone u Liču i Vratima jer interes za dolazak novih investitora je očigledan.

Inženjer, konobar pa zaposlnik Alu-Bena

Hrvoje Ljubobratović diplomirani je inženjer cestovnog prometa, ali je većini Fužinaraca znan kao dobar konobar iz »Bitoraja«. Vezanost uz ugostiteljstvo počela je još za studentskih dana kad je radio u »Bitoraju«, a budući da po završetku faksa nikako nije nalazio posao u struci, nastavio je još tri i pol godine s konobarenjem: Nedavno je dobio posao u »Alu-Benu« u Vratima, a različita radna iskustva mogla bi biti upotpunjena i poslom načelnika lokalne samouprave!

Sport i kulturu treba razvijati kao i do sada, pa čak i s više ulaganja jer, primjerice, trenutačno u NK »Omladinac« trenira čak tridesetoro djece s područja ove općine, što se davno nije dogodilo.Starijima treba pomoći kroz jačanje službe geronto domaćica, a bolje treba biti na području turizma s čijim smo trenutalnim stanem nezadovoljni.Turistički brodić bi svakodnevno trebao voziti od 20. lipnja do 1. rujna, ali to se često ne poštuje. Fužinsko ljeto daleko je od zanimljivosti i kvalitete koju je nekada imalo, a nedopustivo je da je Turistički ured bio zatvoren 1. svibnja kad je ovdje došlo oko 6 000 izletnika. Tu moramo učiniti iskorak, a to znači vidjeti da li je potrebna određena financijska potpora za, primjerice, Ljeto u Fužinama.No, ako nije riječ o novcu, već nečem drugom, onda smatram da su potrebne i sankcije«, rekao je Ljubobratović istaknuvši kako cijeni nedavno u »Novom listu« iznesen stav protukandidata Bregovca koji je rekao da će, izgubi li, biti prvi koji će pomoći novoj vlasti:
"Isti je i moj stav jer mi je na prvom mjestu napredak mog zavičaja pa ću i ja, kao i moja stranka, raditi na daljnjem razvoju mjesta, bez obzira na rezultate izbora. Mi već sada znamo da u budućem sazivu Vijeća nećemo imati većinu, ali to nije važno jer su nam ciljevi zajednički i vezani uz boljitak života za 1 500 ljudi koji ovdje žive", rekao je Ljubobratović, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu, Ela Korica, predsjednica HSU Fužine napomenula je kako se u izbore uključila jer ima  petero unučadi pa želi izgradnju vrtića kao prioritet:»Uz to, želimo li da nam mladi ostaju te da se doseljavaju onda zaista treba razmisliti o mogućnosti uređenja i izgradnje stambenog naselja namijenjenog potencijalnim novim stanovnicima koji će, najvjerojatnije, doći iz drugih sredina jer je trenutačno u Fužinama 40 nezaposlenih, a ulagači najavljuju zapošljavje novih stotinjak radnika«, rekla je Ela Korica. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka