Grad Vrbovsko prodao ''Vet Novi'' iz Donje Stubice prostor bivše farme

Kupoprodaja: Zagorci kreću u obnovu peradarstva u Vrbovskom

Marinko Krmpotić

Bivšu peradarsku farmu na Jelovcu kupilo je poduzeće »Vet Nova« iz Donje Stubice * Foto: M. KRMPOTIĆ

Bivšu peradarsku farmu na Jelovcu kupilo je poduzeće »Vet Nova« iz Donje Stubice * Foto: M. KRMPOTIĆ

Nekretnine bivšeg peradarnika Grad je jučer prodao za 520.000 kuna poduzeću »Vet Nova«, koje će ove godine u obnovu peradarske proizvodnje uložiti 9,2 milijuna kuna, a obvezalo se proizvodnju pokrenuti u roku od 18 mjeseci



VRBOVSKO » Nekretnine i prostor bivšeg peradarnika na Jelovcu koje je u studenome prošle godine od poduzeća »Sljeme« d.o.o. u stečaju kupio Grad Vrbovsko, jučer su prodane za 520.000 kuna poduzeću »Vet Nova« iz Donje Stubice.


To poduzeće planira obnoviti peradarsku proizvodnju i ove godine u to će biti uloženo 9,2 milijuna kuna, napominje gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, kojeg je ova vijest opravdano učinila zadovoljnim.


 »Ugovorom je određeno da se nova peradarska proizvodnja pokrene u roku od 18 mjeseci, ali vjerujem da će to biti i ranije jer je riječ o ozbiljnom ulagaču koji se uspješno bavi tim poslom.




 Zbog suvremene tehnologije u tom novootvorenom pogonu neće raditi puno ljudi – mislim da će ih biti četiri ili pet – ali će korist za Grad biti očita jer će lokalna samouprava dobivati komunalnu naknadu i komunalni doprinos, a najviše će profitirati naše komunalno poduzeće »Vode« d.o.o. budući da je za rad peradarske farme s oko 60.000 kokica mjesečno potrebna količina vode koju koristi tridesetak kućanstava.


Dakle, očigledno je da smo kupovinom nekretnina i prostora koji su bili vlasništvo poduzeća u stečaju napravili dobar potez i da će od toga korist imati šira zajednica.


 Mi smo i do sada već nešto zaradili jer smo na uloženih 1,5 milijuna kuna do sada dobili 300.000 kuna za prodani stari lim, a sada s ovih 520.000 kuna ta se svota diže na 820.000 kuna, uz napomenu da još imamo 4 hektara prostora industrijske zone za koja vjerujem da ćemo unovčiti, a da ne računamo na činjenicu da će na tim otkupljenim prostorima zaživjeti nova proizvodnja, odnosno da smo dio njih već preuredili za potrebe komunalnog poduzeća, točnije za zimsku bazu, odnosno za prostor namijenjen proizvodnji šampinjona.


Nastavit ćemo raditi na dovođenju potencijalnih ulagača koji mogu donijeti nova zaposlenja jer je jedino to ono što omogućava bijeg iz krize, a u tome nas neće spriječiti ni svi oni kojima se ovakvi potezi gradske uprave ne sviđaju«, rekao je gradonačelnik Mufić.