Gradonačelnik Delnica reagira na tekst

Knežević: ‘Nitko me iz Županije nije do 9. rujna obavijestio da će u dvorani raditi ventilacija, a ne klimatizacija’

P. N.

Ivica Knežević  / Foto M. KRMPOTIĆ

Ivica Knežević / Foto M. KRMPOTIĆ



Poštovani, u Novom listu objavili ste tekst pod naslovom: »Knežević tražio pola milijuna kuna za radove od 4,5 milijuna«, koji je potpisala gospođa Ermina Duraj, pročelnica ureda za odnose s javnošću u Županiji. Budući da u tekstu, između ostalog, iznosi neistinite, apsurdne i apsolutno neprihvatljive stavove, prije svega kao čovjek, ali i kao gradonačelnik itekako svjestan odgovornosti za ovaj grad, imam potrebu i obvezu javno reagirati na izrečeno.


1. Žalosno je, pa i neukusno, konstatirati da nakon svog amandmana nisam dostavio dokumentaciju o potrebnim radovima u dvorani i da je to bio razlog da se angažira ovlašteni projektant za izradu iste. Podsjetit ću gospodu da je sportska dvorana u vlasništvu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, odnosno Županije, da je temeljem ugovora sa školom dana na upravljanje trgovačkom društvu GSC Delnice, i ne vidim niti jedan razlog da bi ja bio taj, ili Grad, koji su trebali izraditi, odnosno dostaviti dokumentaciju. Da nije jadno, bilo bi smiješno!


2. Apsolutno je netočno, da ne izgovorim neku grublju riječ, da mi je ravnatelj osnovne škole na sastanku 9. rujna 2019. godine objasnio da školi nije potrebna klimatizacija, no to neka ide vama na savjest i dušu ako vam je od toga išta ostalo, budući da je ravnatelj cijelo vrijeme šutio i pozorno slušao!




3. Da, točno je da je projektant na navedenom sastanku pojasnio tehničke detalje projekta, ali je jednako tako rekao da ćemo za utrošenih 500.000 kuna dobiti »MALO VIŠE OD NIŠTA«! Osim toga, tek na tom sastanku sam saznao za sve tehničke detalje, a za projekt ventilacije, umjesto tražene klimatizacije, nikada do tada, ni usmeno ni pismeno, iz Županije me nitko nije obavijestio da će se u dvorani raditi ventilacija, a ne klimatizacija. Toliko o partnerskim odnosima i dobrim namjerama!


4. Govoriti o nedostatnom tlaku u cjevovodu u ovom kontekstu je potpuno deplasirano i smiješno.


5. I na kraju, ništa drugo nisam niti mogao očekivati do bezgraničnog licemjerja tražiti od mene da dostavim procjenu opravdanosti traženog kapitalnog ulaganja. Još ću jednom podsjetiti gospodu na svu apsurdnost situacije i slabosti u kojoj se guše činjenicom da su na Županijskoj skupštini prošle godine, nakon mog izlaganja i izlaganja gospođe Pulić, svim silama branili više no evidentnu neopravdanost kapitalnog ulaganja u zasnježenje Platka, no to ih nije spriječilo da provedu svoj naum. Za iznos troška klimatizacije dvorane sam saznao iz usmene izjave direktora GSC-a na jednom od kolegija da bi to koštalo oko 400.000 kuna pa sam opreza radi tražio 500.000 kuna, dakle nisam izmišljao, a i o svemu postoji tonski zapis.


Dakle, jadno je, žalosno, neprimjereno, nepartnerski i nadasve maćehinski na takav način komunicirati s jednim gradonačelnikom i time opravdavati svoje slabosti i propuste, stoji u reagiranju što ga potpisuje Ivica Knežević, dipl. iur., gradonačelnik Grada Delnica.