Projekt Brights

KEVIN MALNAR U BELGIJI Najbolja digitalna priča dolazi iz Prezida

P. N.

Kevin i mentorica Tanja Šebalj-Kocet u Bruxellesu

Kevin i mentorica Tanja Šebalj-Kocet u Bruxellesu

 Teme digitalnih priča vezane su uz socijalnu inkluziju, kulturnu raznolikost, održiv razvoj, ljudska prava i rodnu ravnopravnost



PREZID Kevin Malnar iz Prezida, učenik Osnovne škole »Petar Zrinski« iz Čabra, hrvatski je pobjednik projekta Brights, što ga je pokrenula udruga All Digital sa sjedištem u Belgiji, a koja predstavlja organizacije članice koje rade na poboljšanju digitalnih vještina diljem Europe.


Osim Hrvatske, u projektu su sudjelovale i Italija, Grčka i Belgija. Projekt što se provodi sufinanciranjem Europske komisije kroz program Erasmus+ omogućuje osposobljavanje učitelja za stvaranje digitalnih priča sa svojim učenicima. Teme digitalnih priča vezane su uz socijalnu inkluziju, kulturnu raznolikost, održiv razvoj, ljudska prava i rodnu ravnopravnost.


Malnar je između 142 prijavljene digitalne priče u Hrvatskoj pobijedio sa svojom pričom »Meni je sve to isto…«. Budući da živi u Prezidu, na samoj granici sa Slovenijom, ispričao je koliko ga smeta granica i bodljikava žica između Slovenije i Hrvatske te kako to ometa njegov odnos s rodbinom iz Slovenije.




U stvaranju priče vodila ga je učiteljica informatike Tanja Šebalj-Kocet koja je s njim bila u Bruxellesu na dodjeli nagrade.