Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Croatian Way

KAJAK AVANTURA U petak točno u podne starta tura od Broda na Kupi do Karlovca

Foto S. KAJFEŠ
Foto S. KAJFEŠ
Autor:
Objavljeno: 29. kolovoz 2018. u 8:39 2018-08-29T08:39:28+02:00

DELNICE Croatian Way s idejama predstavljanja prirodnih ljepota pet hrvatskih županija (Zagrebačka, Karlovačka, Primorsko-goranska, Ličko-senjska i Istarska) ide dalje po planu, a to konkretno znači da će krajem ovog mjeseca iz Broda na Kupi prema Karlovcu krenuti višednevna kajak tura. Saša Kajfeš, idejni tvorac projekta Croatian Way, pojašnjava nam o čemu je riječ.

– Cilj je jednostavan i glasi – od Broda na Kupi do Karlovca stići kajakom! Krećemo točno u podne 31. kolovoza s graničnog prijelaza u Brodu na Kupi, a put traje 6-7 dana! Za sve koji ne mogu toliko ostati, naći ćemo način kako ih vratiti u civilizaciju, a one koji odu, zamijenit ćemo novim avanturistima, tj. ljudima željnih novih iskustava. Broj mjesta je limitiran i za sada primamo još samo sedam ljudi pa svi koji žele sudjelovati u ovoj nesvakidašnjoj avanturi mogu nazvati na +385911544324, odnosno pisati u inbox ili na e-mail: sacha@croatianway.com, a ako nas baš nikako ne možete dobiti, zovite moju najdražu majku Goranku Kajfeš na +385989860937.

Pronalaženje sebe

Za sada imamo prijavljenog jednog biznismen iz Londona, francuskog IT stručnjaka, te nekoliko mladih goranskih entuzijasta i Zagrepčana. Tražimo dodatnu ekipu, odnosno ljude koji su puni pozitivne energije, koji vole pustolovinu, kampiranje, put u nepoznato, Družbu Pere Kvržice, i one koji žele stvarati neprocjenjive uspomene s novim prijateljima! Nitko još ne zna gdje spavamo, ali znam da ćemo spavati na savršenim mjestima gdje će zvjezdano nebo biti naš pokrivač! Treba vam nešto novca, vreća za spavanje, šator ili hammock, hrana, nešto robe (duge hlače i duga majice za večeri...) i sve što vam padne napamet, ali sve te stvari pohranjujemo u bačve i nepropusne vreće tako da su količine i volumen limitirani.

Kajak znalci iz Gorskog toka osigurali su čamce, ronilačka odijela, kacige i bačve za pohranu stvari da se ne smoče. Dnevno ćemo prelaziti od 20 do 25 kilometara što je ritam povoljan za svakoga. Dakle, nije tu riječ o teškom avanturizmu, već o putu koji prosječan čovjek može bez problema savladati, a uz to će doživjeti iskonsku ljepotu prirode, kakvu je teško doživjeti svaki dan jer ćemo voziti po predjelima koji su ne samo automobilima, već i pješacima nedostupni ili teško dostupni. Iz gotovo alpskog područja i kanjona Kupe polako ćemo se spustiti prema »maloj Toskani«, vinorodnom području oko Karlovca i siguran sam da ćmo uživati, a vjerujem da će se neki uvjeriti u istintost one lijepe izreke po kojoj na putu u nepoznato pronalaziš sebe – govori Kajfeš, dodajući kako je kajak tura od Broda na Kupi do Karlovca dio projekta Croatian Way.

Stvaranje novih turističkih ruta

Prva faza rada projekta Croatian Way vezana je uz stvaranje turističkih ruta koje od zagrebačkog područja vode preko Karlovačke, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije do Istarske. Prvi korak bilo je vrlo uspješno pješačenje/planinarenje od Zagreba do vrha Učke realizirano krajem travnja i početkom svibnja. Drugi je korak ova kajak avantura, a tijekom rane jeseni bit će realizirana i biciklistička te najvjerojatnije i bikerska tura. Uz to, bit će ponovljena pješačko/planinarska tura koja je izazvala veliku pažnju pa se javio interes za njenim ponavljanjem!

Videozapisi

– Napominjem da mi nismo turistička agencija, već nastojimo predstaviti ljepotu ovog područja i zainteresirati tour-operatorske platforme vezane uz aktivni odmor i avanturistički turizam da se okrenu ovom području. Upravo stoga, cijeli put snimamo i stavljamo na internet, izrađujemo fotografije i videozapise te ih također stavljamo na našu stranicu koja već broji vrlo velik broj posjeta. Time promoviramo cijeli naš kraj, a sve smo zanimljiviji i tour-operaterima pa smo već krenuli u partnerstvo s jednim kanadskim tour-operaterom.

Uz promociju kraja i privlačenja turista na područje ovih pet županija, želja nam je pokazati i ljudima koji žive uz područja koja prezentiramo – u ovom slučaju uz Kupu od Broda na Kupi do Karlovca – kako se treba okrenuti turizmu, iznajmljivanu smještaja i ostalim aktivnostima vezanim uz turizam – rekao je Kajfeš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.