Strašan prizor na obali Kupe

Jelenu stradalom na cesti odrezali glavu, počinitelj se možda i hvali “trofejem”

Marinko Krmpotić

Snimila čitateljica NL

Snimila čitateljica NL

O svemu smo izvjestili policiju koja vrši istražne radnje i, koliko je meni poznato, već ima određene indicije pa se nadam da će krivac biti otkriven, rekao je Mladen Mauhar poručivši svima koji dožive prometnu nezgodu sa životinjom da takve incidente prijavljuju jer je to zakonska obveza



KOČIČIN  Tužna i brutalna slika ubijenog obezglavljenog jelena koju nam je ustupila jedna naša čitateljica uz molbu da pokušamo otkriti o čemu je riječ dovela nas je do priče koja još nema svoj kraj, ali treba vjerovati da će policijska istraga uroditi plodom.


Naime, kako nam je rekao Mladen Mauhar, predsjednik Lovačke udruge »Vidra« Turke, riječ je najvjerojatnije o nesretnom slučaju nakon kojeg reakcije nisu bile primjerene zakonu ni humanosti pa je uslijedio niz mučnih scena. 


   – Po ozljedama na stražnjim nogama jelena jasno je da je riječ o stradanju na prometnici pri čemu je očigledno kako je životinja udarac dobila od teškog vozila, kamiona ili ralice. Nažalost, onaj tko je udario jelena i usmrtio ga nije to prijavio već je lešinu ostavio neposredno uz Kupu, a prvi koji su do nje došli, bilo da je riječ o pojedincu ili skupini, postupili su vrlo ružno i jelenu su odrezali glavu ostavivši tijelo. Pretpostavljamo da će se netko sada hvaliti »trofejom«, iako je riječ o skrnavljenju tijela u prometu stradale životinje. O svemu smo izvjestili policiju koja vrši istražne radnje i, koliko je meni poznato, već ima određene indicije pa se nadam da će krivac biti otkriven, rekao je Mauhar poručivši svima koji dožive prometnu nezgodu sa životinjom da takve incidente prijavljuju jer je to zakonska obveza.