Uvjerljiva pobjeda

Izborno iznenađenje: Laburist na čelu Općine Fužine

Marinko Krmpotić

 Dok je u prvom krugu imao svega tri glasa prednosti, sada je predsjednik Stranke laburista SDP-ovog protukandidata Hrvoja Ljubobratovića pobijedio s 90 glasova više. Ovaj mu je sportski čestitao, ali i zamjerio PGS-u na neprincipijelnoj podršci Bregovcu



FUŽINE Novi načelnik Općine Fužine je David Bregovac (Laburisti) – odlučili su birači s područja Općine Fužine koji su mu dali 403 glasa, dok je njegov suparnik Hrvoje Ljubobratović (SDP) osvojio 313 glasova. Podsjetimo, Bregovac je pobijedio i u prvom krugu, ali je tada njegova prednost bila svega tri glasa više, odnosno osvojio je naklonost 172 birača, a Ljubobratović 169. Sad je ta razlika daleko veća i, logično, izazvala je zadovoljstvo kod Bregovca koji je prvi put bio u situaciji da se natječe za mjesto čelnog čovjeka jedne lokalne samouprave, ali u politici ima dovoljno iskustva jer obnaša funkciju predsjednika Stranke laburista.


– Zadovoljan sam rezultatom i pobjedom, a posebno time što je sve napokon gotovo jer su ovi izbori svima već pomalo došli na živce. Naravno, sukladno svemu što smo najavljivali u predizborno vrijeme, sad krećemo u realizaciju, pri čemu su nam u prvom planu tri projekta – izgradnja vrtića, izgradnja fužinske zaobilaznice koja je nužna želimo li razvoj turizma i privrede ovog kraja, a isto to možemo reći i za dovršetak radova vezanih uz prometnicu koja od Liča vodi kroz Ličko polje prema Novom Vinodolskom.


Naravno, vodit ćemo brigu i o nizu drugih područja – najavio je Bregovac, napomenuvši kako još ne zna točno kad će preuzeti dužnost, ali je sjednica Općinskog vijeća Fužina najavljena za 12. lipnja pa bi tada moglo biti poznato i kako će dalje teći preuzimanje vlasti.





Pobjeda Davida Bregovca praćena je, kako neslužbeno saznajemo, dogovorenom prevlašću njegove strane koju čine HDZ s tri vijećnika, nezavisna lista Dražena Starčevića s dva te HNS i koalicija PGS/HSLS sa po jednim vijećnikom.



Hrvoje Ljubobratović, uz čestitke Bregovcu, ističe kako će učiniti ono što je najavio – bez obzira na rezultat nastaviti raditi za dobrobit cijelog područja Općine Fužine.


– Zadovoljan sam jer sam u politici svega četiri godine, a imam 29 godina i moje vrijeme tek dolazi. Pobijedio sam u Vratima i Fužinama, a izgubio u Liču. Čestitam svima koji su izašli na izbore, a Ličanima na iskazanom lokalpatriotizmu koji je donio pobjedu mom protukandidatu.


Jedino što mi se ne sviđa i što moram napomenuti je činjenica da čelnik PGS-a Fužine, Damir Zanoškar, nije poštovao odluku stranke koja je na razini Primorsko-goranske županije u koaliciji sa SDP-om. Umjesto podrške meni, on je podršku dao Bregovcu, i to smatram politčki nekorektnim. No, bez obzira na to čestitam Davidu Bregovcu na pobjedi – rekao je Ljubobratović.