Forza Fiume

Iz Lokava krenuo zanimljiv projekt: “Rijeka” nije samo Rijeka

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Obuhvatit ćemo u 18 utakmica svih 36 gradova i općina PGŽ-a. Djeca iz tih sredina bit će gosti utakmica, turističke zajednice i proizvođači autohtonih proizvoda i suvenira imat će svoj štand, dok će poslovnjaci to moći učiniti u prostoru za prezentaciju biznis projekata, rekla je Marina Vela



LOKVE Pod nazivom »HNK Rijeka prijatelj gradova i općina Primorsko-goranske županije« te uz motto »Rijeka« nije samo Rijeka, već cijela Primorsko-goranska županija, jučer je iz Lokava krenuo zanimljiv sportsko-turistički projekt Primorsko-goranske županije i HNK »Rijeka« kojemu je cilj približiti HNK »Rijeka« svim dijelovima zeleno-plave županije, ali i te dijelove Rijeci, i to ne samo nogometnom klubu.


To će se raditi na taj način, rekla nam je Marina Vela, administrativna direktorica, da će u predstojećem dijelu sezone prije svake domaće utakmice marketinški tim HNK »Rijeke« posjetiti dva županijska odredišta i u njima predstaviti rad Kluba, ponuditi mogućnost učlanjenja u klub, kupnje suvenira ili ulaznica za narednu utakmicu: »Obuhvatit ćemo u 18 domaćih utakmica svih 36 gradova i općina naše Županije.


Nakon našeg predstavljanja, djeca iz tih sredina bit će gosti naredne utakmice na Rujevici, a turističke zajednice i proizvođači autohtonih proizvoda i suvenira iz tih sredina imat će na dan utakmice mogućnost predstaviti se svojim štandom, dok će poslovnjaci s tih područja to moći učiniti u našim prostorima u unutrašnjosti stadiona gdje ćemo prirediti prostor za prezentaciju biznis projekata.




Želimo, dakle promovirati HNK »Rijeku« u Županiji, ali i sve županijske općine i gradove u Rijeci ljudima koji posjećuju utakmice, kao i našim poslovnim partnerima«, rekla je Vela, istaknuvši kako je projekt osmišljen u suradnji dožupana Marka Borasa Mandića i HNK Rijeka.


U redu za »nedjelju«


Prvi korak, bilo je jasno jučer u Lokvama, bio je vrlo uspješan. Šezdesetak lokvarskih osnovaca i njihovi nastavnici razgrabili su zastave »Rijeke«, slikali se s maskotom pešekana i strpljivo čekali u redu za upisna listu onih koji će ove subote posebnim autobusom krenuti na utakmicu Rijeke i Dinama.


Borka Kanjer, ravnateljica OŠ Rudolfa Strohala, ističe kako će vrlo rado podržati svaku ovako korisnu akciju koju provodi Županija i potpomaže Općina Lokve: »U nedjelju će većina načih učenika navijati za »Rijeku«, a najljepše će biti onoj jedanaestorici koja će s igračima Rijeke i Dinama istrčati na teren«, rekla je ravnateljica Kanjer, a predstavljanju nazočan ravnatelj delničke OŠ I. G. Kovačića, čiji učenici uz pomoć Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a redovno poljednje tri godine idu najprije na Kantridu, a potom i na Rujevicu, također podržava projekt i rado će, čim Delnice dođu na red, ugostiti predstavnike riječkog prvoligaša.



Načelnik Lokava Toni Štimac također je zadovoljan činjenicom da Rijeka u projekt kreće iz Lokava: »Logično je da se HNK »Rijeka« širi na županiju i svakako treba raditi na povezivanju svih dijelova županije sa »Rijekom«.


Spremno smo ušli u taj projekt kako bi pokazali da zajedno itekako mogu gore i more te da zeleni dio Županije isto tako voli bijelu boju i da se raduje njenim uspjesima, a konačni nam je cilj da HNK »Rijeka« postane brand za cijelu našu županiju«, rekao je Štimac istaknuvši kako je uz ovaj sportsko-navijački motiv još i važnija mogućnost promidžbe turizma, privrede i obrtništva krajeva koji budu predstavljani na Rujevici.



Lokve u Rijeci


Đurđa Malnar, direktorica TZO-a Lokve, ističe kako je ovo izrazito povoljna mogućnost predstavljanja lokvarskog turizma, kao i obrtnika i privrede jer će tijekom utakmice s Dinamom biti postavljen kod zapadne tribine štand na kojem će biti predstavljene turističke mogućnosti Lokava te rad obrtnika i poduzetnika ovog kraja: »Predstavit ćemo se u nedjelju pred oko dvije do dvije i pol tisuće ljudi, a uz to na utakmici će se u nekoliko navrata »zavrtjeti« turistički spot Lokava.


Naravno, zahvaljujemo HNK »Rijeci« koja nas je odabrala za početak, pokušat ćemo tu suradnju nastaviti i kroz druge aktivnosti, a naravno da ćemo na utakmici navijati za Rijeku! Također, pozvat ćemo »Rijeku« da sudjeluje na našim različitim manifestacijama, posebno »Žabarskoj noći« i sličnim već poznatim priredbama ovog kraja«, rekla je Malnar.