Ostaje gradonačelnik

Ivica Knežević opet na čelu Delnica

Marinko Krmpotić



DELNICE Pobjednik drugog kruga izbora za gradonačelnika Delnica je Ivica Knežević koji će nastaviti obnašati dužnost i u svom drugom mandatu za što je glasovalo 1.059 birača ili 52,09 posto, dok je za njegovog protukandidata, a to je bio Tomislav Mrle, glasovalo 948 birača ili 46,63 posto. Pobjeda u drugom krugu, iako manja u postocima i u broju glasova u odnosu na vrlo uvjerljivu pobjedu u prvom krugu, sretnim i zadovoljnim učinila je novog i starog gradonačelnika Delnica Ivicu Kneževića zadovoljnim i sretnim.


– Smatram da je pobijedila vjera u poštenje i vrijedan rad i na tome sam zahvalan svim biračima. Oko razlike u broju glasova i postocima nisam ni kalkulirao jer sam bio uvjeren da će oni koji su mi dali glasove u prvom krugu, a bilo ih je 1025, učiniti to ponovo. Štoviše, sad sam dobio i više glasova, točnije 1059, no u prvom krugu što je potvrda uvjerljivosti moje pobjede. Uvjeren sam da ću opravdati povjerenje svih koji su mi dali glasove, a to znači da nastavljamo sa zacrtanim ciljevima.


Puno smo u protekle četiri godine napravili, a sad ćemo to nastaviti i poboljšati rezultate. Ključno je i stoga će nam u prvom planu biti stvaranje uvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, a to znači dolazak investitora te, naravno, podizanje razine standarda u svim aspektima života svih dijelova Grada Delnica – rekao je Knežević. Njegov protukandidat Tomislav Mrle smanjio je u odnosu na prvi krug razliku.




– Čestitke Ivici Kneževiću na pobjedi i zahvala svima koji su mi poklonili povjerenje, posebno mojim Crnolužanima. Kao legalist poštujem rezultate izbora, ali mi je žao što birači s područja Grada Delnica ipak većinom nisu bili za promjene koje su, po mom mišljenju, i dalje potrebne Delnicama – rekao je Mrle. Kneževićeva pobjeda u utrci za mjesto gradonačelnika praćena je i uspješnim dogovorom vezanim uz sastav Gradskog vijeća Delnica.


Kako neslužbeno saznajemo, a to je bilo i za pretpostaviti, Nezavisna lista Ivice Kneževića sa pet vijećnika u vijeću većinu će imati zahvaljujući suradnji s troje vijećnika HDZ-a. S osam vijećnika naprama sedmero vijećnika lijeve opcije koje čine koalicija PGS-HNS-HSU i SDP novi/stari gradonačelnik Delnica imat će jasnu situaciju.