Uskoro opet u funkciji

Hotel Jastreb u Begovom Razdolju će dobiti vlasnika iz Istre

Marinko Krmpotić

Najveći goranski hotel već je više godina zatvoren / Snimio Marinko KRMPOTIĆ / NL arhiva

Najveći goranski hotel već je više godina zatvoren / Snimio Marinko KRMPOTIĆ / NL arhiva

Ugovor o kupnji »Jastreba«, najvećeg goranskog hotela koji je zatvoren već nekoliko godina zbog stečaja HOC-a Bjelolasica u čijem se sastavu nalazi, treba biti potpisan do 25. ožujka  



BEGOVO RAZDOLJE Najveći goranski hotel, Hotel »Jastreb« u Begovom Razdolju, mogao bi uskoro dobiti novog vlasnika, uglednog istarskog ulagača koji je niz godina jako dobro upoznat s radom tog turističkog objekta i koji je procijenio da ulaganje u jedan takav hotel ima smisla. Nakon određenih preinaka plan je hotel otvoriti najkasnije početkom naredne godine.


Trenutačno je u tijeku postupak kupnje i potpisivanje ugovora sa stečajnim upraviteljem Hrvatskog olimpijskog centra »Bjelolasica« u čijem je okviru »Jastreb« bio ponuđen na prodaju.


Sukladno zakonskim odredbama taj čin kupnje i potpisivanja ugovora treba biti riješen najkasnije do 25. ožujka, a nakon toga će, protekne li sve u redu, javnost biti detaljnije upoznata s planovima novog vlasnika i budućnošću prekrasnog hotela koji je godinama uspješno radio pa su mnogi bili opravdano ogorčeni kad je, zbog stečaja HOC-a »Bjeloasica«, hotel »Jastreb« morao zatvoriti svoja vrata, iako je imao puno gostiju i brojne rezervacije za dolazeće razdoblje.




Veliki adut »Jastreba« nedvojbeno je činjenica da je smješten u najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj što predstavlja odlične temelje za razvoj zimskog turizma, ali su isto takvi i uvjeti i za turizam u svim ostalim godišnjim dobima budući da Begovo Razdolje i mrkopaljski kraj pružaju niz nesvakidašnjih prirodnih ljepota.


Upravo to želja je potencijalnog novog vlasnika »Jastreba« koji planira izvršiti i određene promjene na zgradi hotela, ponajprije one vezane uz drugačiji način grijanja koji mora biti jeftiniji i ekološkiji.


Raduje svakako i to što ulagač stiže iz Istre, područja koje se itekako dokazalo kvalitetnim radom u turizmu, pa su i stoga mnogi opravdano optimistični kad je riječ o sudbini ovog hotela, a to znači i mrkopaljskog turizma općenito koji je svojedobno po broju noćenja upravo zahvaljujući »Jastrebu« redovno bio u vrhu goranskog turizma.


Naravno, obnova rada ovog hotela koji je prije zatvaranja nudio osamdesetak ležajeva i kvalitetan restoran nedvojbeno bi značila mogućnost velikog iskoraka i za goranski turizam u cijelosti.