Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Postignut dogovor

Grad Vrbovsko kupio Lovački dom i upravnu zgradu PIK-a

Credit: M. KRMPOTIĆ
Credit: M. KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 30. srpanj 2019. u 12:02 2019-07-30T12:02:01+02:00

Dogovoreno je da za obje zgrade Grad Vrbovsko PIK-u plati oko 1,1 milijun kuna. Ukoliko Gradsko vijeće prihvati ideju o ovom ulaganju, kupnja će biti realizirana u roku od mjesec dana i nakon toga idemo s prijavama na natječaje – kaže gradonačelnik Dražen Mufić

VRBOVSKO - Nakon brojnih pokušaja i puno uloženog truda čelništvo Grada Vrbovskog napokon može biti zadovoljno činjenicom da su s predstavnicima aktualne Uprave PIK-a Rijeka dogovorili prodaju dva objekta koja PIK već dugo nije koristio – nekadašnjeg Lovačkog doma te bivše upravne zgrade PIK-a. Nakon dugih pregovora dogovoreno je da za obje zgrade Grad Vrbovsko PIK-u plati oko 1,1 milijun kuna, govori gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić i dodaje:

– Naravno, najprije sve ide na Gradsko vijeće kao prijedlog, a ukoliko Vijeće prihvati ideju o ovom ulaganju, kupnja će biti realizirana u roku od mjesec dana i nakon toga idemo s prijavama na natječaje, pri čemu je teško predvidjeti daljnju dinamiku radova na obnovi i preuređenju tih objekata, ali se nadamo da će i to ići kako treba te da ćemo što prije te objekte osposobiti za novi život i nove funkcije.

Svi koji žive u Vrbovskom znaju da su obje ove zgrade bile izložene sustavnom propadanju jer se u njima nisu odvijale nikakve aktivnosti. Mi smo kao lokalna samouprava održavali okoliš koliko je to bilo moguće, s obzirom na to da imovina nije naša, a sad će, naravno, ulaganja biti znatno veća – govori Mufić koji na upit o tome kakva će biti funkcija tih objekata u budućnosti, kaže:

Mufić: Mi kad obećamo, onda i napravimo

Naravno, predstavljanje ovih zanimljivih projekata na području Vrbovskog nije moglo proći bez kratkog osvrta na Primorsko-goransku županiju.
– Mi radimo, a Županija samo priča. Najavljivali su Centar za mlade u Kosanovićima, Sportsko-rekreacijski centar Ribnjak kraj manastira u Gomirju i školsku sportsku dvoranu u Moravicama. Napravljeno nije ništa, ali su se obećanjima uspješno zamazale oči mnogima. Mi radimo drugačije, trudimo se, borimo, kupujemo, ulažemo, obnavljamo i razvijamo. Od pilane i drvoprerađivačke industrije pa do Kamačnika, Planinarskog doma i turizma. Kad obećamo, onda to i napravimo – ističe gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

– Lovački dom trebao bi postati mjesto u kojem će biti smještena knjižnica te novoosnovana ustanova Pomoć u kući, uz čiju kandidaturu i planiramo doći do sredstava za uređenje i obnovu tog prostora, i to iz dostupnih fondova i sličnih drugih izvora, ponajprije državnih. Nekadašnja zgrada Uprave PIK-a bit će mjesto u kojem će svoje sjedište imati naše gradsko poduzeće Vode, a i za njeno uređenje nastojat ćemo pronaći sredstva iz različitih izvora – najavljuje Mufić, dodajući da tu nije kraj planiranim ulaganjima u nekadašnje objekte riječkog PIK-a.

– Svakako nam je još zanimljiva i zgrada nekadašnjeg restorana Risnjak u Severinu na Kupi, zgrada koju smo djelomično, iako nije bila u našem vlasništvu, uređivali i ozdržavali. Smatram da bi taj objekt bio odličan za prenamjenu u starački dom koji je našem području itekako potreban. U tom smjeru ćemo planirati određene aktivnosti i ukoliko bude moguće, svakako ćemo nastojati kupiti taj objekt. Jedini objekt nekadašnjeg PIK-a koji nas ne zanima je nekadašnji pansion i restoran Vidikovac, u koji za sada ne planiramo ulagati, niti ga kupiti – zaključio je gradonačelnik Mufić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.