Raspisan natječaj

Grad Delnice prima volontere vježbenike na dvanaest mjeseci

Marinko Krmpotić



DELNICE U okviru programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nazvanog »Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa«, Grad Delnice ovih je dana raspisao natječaj za primanje volontera-vježbenika koji će biti primljeni na razdoblje od 12 mjeseci u punome radnom vremenu i to u Odsjek za proračun i financije, Odsjek za komunalni sustav, imovinu, prostorno uređenje i promet te Stručnu službu za obavljanje poslova tijela Grada Delnica, samouprave i uprave. 


   Kandidirati se mogu volonteri do 29 godina života, koji su kao nezaposleni prijavljeni u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a cilj ovog prijama je stjecanje radnog iskustva potrebnog za polaganje državnoga stručnog ispita.


Primljeni volonteri neće imati status službenika, niti biti u radnom odnosu, a za svoj će rad primati samo naknadu koju osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.




Bitno je naglasiti kako Grad ne planira zaposliti volontere nakon isteka volonterskog staža, ali će podmiriti troškove polaganja državnoga stručnog ispita (prvi put), a postoji mogućnost (su)financiranja dodatnih oblika izobrazbe tijekom volontiranja.


Prijave moraju na adresu Grada Delnica (Trg 138. brigade HV 4, s naznakom za volontiranje) biti dostavljene najkasnije do 3. ožujka u 14 sati, a sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u gradskim službama.