Ljubavna šetnja parkom

Goranski Las Vegas: Obnova bračnih zavjeta uz »blagoslov« delničkog Elvisa

Marinko Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Foto M. Krmpotić

Čast da prvi u povijesti ove delničke priredbe obnove zavjete pripala je mladom zagrebačkom bračnom paru Vjeranu i Višnji Vukašinović. Za manifestaciju su saznali čitajući Novi list na plaži u Mošćeničkoj Dragi, a zavjete su obnovili u društvu svoje svega tri tjedna stare djevojčice Tonke Toni



DELNICE  Ako je i bilo nekih sumnji, one nakon delničke subotnje  »Ljubavne šetnje parkom« više ne postoje. Naime – Elvis nije umro, Elvis je živ! Naravno, mislimo na Elvisa Presleyja, legendarnog rock pjevača, jednog i jedinog koji je nosio i nosi naziv The King! Ne bi se ta sretna vijest možda ni saznala da Elvis nije čuo kako u Delnicama spremaju obnovu bračnih zavjeta i odlučio sparinu svog Gracelanda zamijeniti goranskom svježinom te pomoći TZG-u Delnice i Udruzi Diamante Classics da ljubavna šetnja bude što zanimljivija, ljepša i nezaboravnija. I, naravno, uspio je. Rijetko je tko od sudionika i posjetitelja ove manifestacije mogao ostati ravnodušan na Elvisovu pjesmu, ples, pokret, govor….


Staza zaljubljenih


Šalu na stranu, ideja da dio druge po redu »Ljubavne šetnje parkom« bude i obnova bračnih zavjeta, bila je najuspješniji dio ove zanimljive priredbe posvećene ljubavi. Osmisliti sadržaje vezane uz ljubav u TZG-u Delnice odlučili su pred dvije godine, nakon obnove Ljubavne staze, dijela Parka kralja Tomislava koji je u Delnicama desetljećima imao status staze namijenjene ponajprije zaljubljenima, a budući da je projekt obnove predložila delnička udruga Diamante Classics i njeni su članovi od početka uključeni u osmišljavanje sadržaja kojima se kroz slavljenje ljubavi mogu domaćim ljudima i turistima pružiti zanimljiva zbivanja. Ovog su puta to u prijepodnevnim satima bile radionice za djecu koje su realizirali članovi Udruge »Dotepenac« izrađujući velika i lijepa kartonska srca, vjenčane prstenove i ostale uz ljubav vezane predmete, a središnji dio zbivanja počeo je u poslijepodnevnim satima kad je u Parku kraj sjenice počeo prigodni glazbeno-zabavni program dio kojeg je bio i Elvis show, a uz njega zasvirali su još i Ritmo Latino.


Odluka pala na plaži


Naravno, najzanimljiviji dio bio je vezan uz obnovu bračnih zavjeta, pri čemu je čast da prvi u povijesti ove priredbe to napravi pripala mladom zagrebačkom bračnom paru Vjeranu i Višnji Vukašinović koji su na obnovu zavjeta stigli u društvu svoje svega tri tjedana stare djevojčice Tonke Toni. Za obnovu zavjeta koju će voditi Elvis, kaže nam Višnja, saznali su čitajući Novi list u Mošćeničkoj Dragi: »Tamo smo još nekoliko dana na odmoru i ja sam u petak vidjela tekst o Elvisu i obnovi zavjeta pa smo, budući da smo već i ranije govorili kako bismo voljeli ponoviti taj čin, odlučili »pobjeći« malo s mora, popiti kavu u Delnicama i vidjeti što nam to Elvis sprema«, rekla nam je Višnja, a Vjeran je dodao da su dobro učinili jer su se zabavili, opustili i nasmijali. Sličnog su raspoloženja bili i ostali sudionici ovog zbivanja kojih, na žalost, baš i nije bilo previše, ali je bez obzira na sve ideja očigledno privukla pažnju svojom originalnošću i organizatori vjeruju kako ima budućnost pa će je pokušati pretvoriti u tradiciju.




Uz Delnice Gorski kotar proteklog je vikenda zabavu i opuštanje nudio i na mnogim drugim mjestima. Tako je u Crnom Lugu i Razlogama narodnim feštama obilježeno Petrovo, u Skradu se uživalo uz maline i ostalo bobičasto voće na Danu malina, a u Fužinama i Liču nedjelja je protekla u Danu lavande. Sličnu raznovrsnu ponudu Gorani pripremaju i za sljedeći vikend koji bi trebao biti vruć kao i ovaj pa je izgledno da će mnogi od vrućina uz more pobjeći u ipak podnošljiviju svježinu goranske šume.