Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
18. siječnja 2020.
Da nikoga ne iznenadi

Gorani se spremaju za prvi ovogodišnji snijeg, cestari izdali važno upozorenje za vozače

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 2. prosinac 2019. u 12:35 2019-12-02T12:35:13+01:00

DELNICE Prvi ovosezonski snijeg koji bi na području Gorskog kotara trebao početi padati u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima današnjeg dana ne bi trebao biti iznenađenje, uvjereni su u Cestama Rijeka koje su ugovorni izvoditelj Hrvatskih cesta za održavanje 530 km državnih i 890 km županijskih i lokalnih cesta na području Primorsko-goranske županije.

Od tih više od 1 400 kilometara cesta prve se snježne oborine očekuju na planinskim cestama čija je ukupna dužina oko 900 kilometara. O što normalnijem prometovanju na tim prometnicama brinut će ljudstvo i mehanizacija u četiri stalne zimske baze koje se nalaze u Gornjem Jelenju, Delnicama, Čabru i Vrbovskom.

U svakoj od tih baza svi su u stanju pripravnosti, a to znači da je za održavanje prometnica spremno 65 kamiona i specijalnih vozila Unimog te 20 utovarivača, odnosno 160 radnika.

Spremne su i sasvim dovoljne količine soli i pijeska za posipavanje prometnica, a da bi sva ta priprema za zimu imala svoj puni smisao potrebna je i suradnja svih sudionika u prometu pri čemu iz Cesta Rijeka apeliraju na sve vozače koji će danas i sutra biti na prometnicama da poštuju sva pravila vezana uz zimsko prometovanje, ponajprije ono o opreznijoj i sporijoj vožnji te zimskim gumama na njihovim automobilima.

Naime, povijest pokazuje kako prvi snijeg u posljednjih nekoliko godina nikad ne iznenadi zimsku službu, ali itekako zna iznenaditi nespremne vozače koji, baš zbog nedostatka zimske opreme i ponašanja suprotnog odredbama o prometovanju u zimskim uvjetima, stvore probleme i zastoje. Nadajmo se da ovog puta neće biti tako.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.